Κόσμος

Ρουμανία: Βγήκε από το τεχνητό κώμα η 30χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά στο δυστύχημα με το λεωφορείο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η γυναίκα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας βγήκε από το τεχνητό κώμα.

Πρόκειται για την γυναίκα που είχε διασωληνωθεί και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά το τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι όπου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του.

Η Γραμματέας Επικοινωνίας της ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ ανέφερε πως η γυναίκα που ήταν χθες σε τεχνητό κώμα αποσωληνώθηκε και πλέον έχει τις αισθήσεις της, ενώ είπε ακόμα: «Οι 16 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους αναχωρούν σήμερα το πρωί αεροπορικώς για την Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν και δύο ακόμα το απόγευμα. Οι υπόλοιποι είναι συνοδοί των ασθενών που νοσηλεύονται».

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν από τη Λάρισα με τη μητέρα του να συγκλονίζει μιλώντας στο newsit.gr.

Eπιστρέφουν 20 από τους επιβάτες του λεωφορείου

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στην Αθήνα, αναμένεται να φτάσουν σε λίγη ώρα είκοσι από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, οι επιβάτες μεταξύ των οποίων είναι και Θεσσαλονικείς, αναμένεται να μεταφερθούν στα ορμητήριά τους, από το αεροδρόμιο, με λεωφορεία.

Στην Ελλάδα επιστρέφουν οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους και εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν, ενώ κάποιοι αποφάσισαν να μείνουν στο Βουκουρέστι καθώς νοσηλεύονται συγγενείς τους.

Από το τραγικό δυστύχημα έχασε τη ζωή του ένας 53χρονος από τη Λάρισα, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, τρεις από τους 24 τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Στο μοιραίο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 48 Έλληνες, μαζί με τον οδηγό.

Όπως αναφέρθηκε από το τουριστικό γραφείο της Λάρισας που διοργάνωσε τη χριστουγεννιατική εκδρομή στο Βουκουρέστι, έξι άτομα επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο από τον Βόλο, 24 από τη Λάρισα και 17 από τη Θεσσαλονίκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 10
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι