Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Σανγκάη: Ελλείψεις σε λάπτοπ και κινητά λόγω του lockdown – Επηρεάζεται και η Ελλάδα

Σανγκάη: Ελλείψεις σε λάπτοπ και κινητά λόγω του lockdown – Επηρεάζεται και η Ελλάδα

Μεγάλα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα προκαλεί το lockdown στην Κίνα και ειδικά στην Σανγκάη, λόγω κορονοϊού, καθώς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, τουλάχιστον 30 εταιρείες τεχνολογίας της Ταϊβάν στην  έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω του lockdown στην Σανγκάη προκαλώντας σοκ στην αγορά των τεχνολογικών προϊόντων.

Αυτό σημαίνει τεράστιες ελλείψεις σε εξαρτήματα για laptop, desktop, κινητά τηλέφωνα, tablet, φωτοβολταϊκών, μπαταριών κτλ. 

Το lockdown επηρεάζει και την Ελλάδα, αφού παρατηρούνται καθυστερήσεις έως και 2 εβδομάδων στις παραδόσεις από Κίνα, σε σχέση με πριν, ειδικά στον κλάδο ένδυσης-υπόδησης, στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. 

Προβλήματα φυσικά υπάρχουν και στην ίδια τη Σανγκάη, με ελλείψεις να εμφανίζονται πλέον σε βασικά αγαθά, και τους κατοίκους να δυσκολεύονται να βρουν τρόφιμα και φάρμακα.

Αποτέλεσμα είναι πολλοί να προσπαθούν να βρουν πράγματα στην μαύρη αγορά και να πέφτουν θύματα απατεώνων, που υπόσχονται να τους φέρουν αγαθά τα οποία και δε βλέπουν ποτέ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις