Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σαρώνει ο κορονοϊός στη Γαλλία: Αντιμέτωπα με «βίαιο σοκ» τα νοσοκομεία

Σαρώνει ο κορονοϊός στη Γαλλία: Αντιμέτωπα με «βίαιο σοκ» τα νοσοκομεία
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τα στοιχεία για τον κορονοϊό στη Γαλλία αυξάνονται με «ιλιγγιώδη ρυθμό» και εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, ίσως χρειαστούν περαιτέρω μέτρα lockdown. Αυτό δήλωσε την Τρίτη (23/3) ο Φρεντερίκ Βαλτού, πρόεδρος της ομοσπονδίας νοσοκομείων στη Γαλλία.

«Η επιδημία ανεβάζει ρυθμό και τα στοιχεία εκρήγνυνται», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ο Βαλτού, που είναι επίσης δήμαρχος του Φοντενεμπλό, νότια του Παρισιού. Σημείωσε επίσης ότι εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, το γαλλικό σύστημα υγείας θα βρεθεί αντιμέτωπο με ένα «άνευ προηγουμένου βίαιο σοκ» σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Ίσως χρειαστούν περισσότεροι περιορισμοί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία της COVID-19 στη Γαλλία, εάν τα υφιστάμενα μέτρα δεν οδηγήσουν σε βελτίωση της κατάστασης, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος επιδημιολόγος και επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Αρνό Φοντανέ στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Click4more: FT: Νέα προβλήματα με το εμβόλιο της Astrazeneca

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων COVID-19 στη Γαλλία έχει επιταχυνθεί περαιτέρω παρά την έναρξη ενός τρίτου lockdown το σαββατοκύριακο, με τον αριθμό των ανθρώπων σε μονάδες εντατικής θεραπείας να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο του τετραμήνου.

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες 15.792 νέα κρούσματα κορονοϊού, υπερδιπλάσια των 6.471 που είχε ανακοινώσει την περασμένη Δευτέρα και ο υψηλότερος αριθμός για την ημέρα Δευτέρα από το αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος στις αρχές Νοεμβρίου.

Η χώρα κατέγραψε επίσης 343 νέους θανάτους, οδηγώντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών λόγω της Covid-19 σε 92.621 –ο 8ος υψηλότερος αριθμός νεκρών λόγω της πανδημίας στον κόσμο, κάτω ακριβώς από τη Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία επέβαλε lockdown διάρκειας ενός μήνα στο Παρίσι και σε περιοχές του βόρειου τμήματος της χώρας καθώς ο ασταθής ρυθμός των εμβολιασμών και η εξάπλωση ιδιαίτερα μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του ιού ανάγκασαν τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να αλλάξει ρότα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις