Κόσμος

Σε ιό γουρουνιών οφείλεται πιθανότατα ο θάνατος του πρώτου ανθρώπου που έγινε μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου

Σε έναν ιό χοίρων οφείλεται ο θάνατος του Ντέιβιντ Μπένετ, του ανθρώπου που πέθανε δύο μήνες αφότου έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε μεταμόσχευση καρδιάς με αυτή ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιός από τον οποίο είχε μολυνθεί η καρδιά είναι γνωστός και κυτταρομεγαλοϊός των χοίρων, ο οποίος μπορεί να συνέβαλε στο θάνατο του ανθρώπου, σύμφωνα με τον Μπάρτλεϊ Γκρίφιθ, τον γιατρό που έκανε αυτήν την πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση.

Τον περασμένο μήνα, ο γιατρός περιέγραψε τον συγκεκριμένο ιό και τις προσπάθειες των γιατρών να τον αντιμετωπίσουν, μιλώντας σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε η Αμερικανική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων στις 20 Απριλίου. Τις δηλώσεις του μετέδωσε το MIT Technology Review προχθές Τετάρτη (4.5.2022.

«Αρχίζουμε να μαθαίνουμε γιατί πέθανε», δήλωσε ο Μπάρτλεϊ Γκρίφιθ, προσθέτοντας ότι «[ο ιός] ίσως ήταν ο ηθοποιός ή θα μπορούσε να είναι η αιτία ή αυτό που πυροδότησε όλο αυτό το πράγμα».

Ωστόσο, η επέμβαση κρίνεται ως επιτυχημένη, διότι ο άνθρωπος έζησε δύο μήνες περίπου και αποτελεί μια «σημαντική δοκιμή της ξενομεταμόσχευσης», μιας διαδικασίας που περιλαμβάνει τη μεταφορά ιστών μεταξύ διαφορετικών ειδών.

davidbennett heart transplant r

Αν και οι ειδικοί πιστεύουν ότι το πείραμα μπορεί να κατέληξε έτσι ως αποτέλεσμα ενός «αβίαστου λάθους», καθώς οι χοίροι που εκτρέφονται για να παρέχουν όργανα υποτίθεται ότι είναι απαλλαγμένοι από ιούς, για αυτό ο Γκρίφιθ σημείωσε ότι «εάν επρόκειτο για μόλυνση, μπορούμε πιθανότατα να την αποτρέψουμε στο μέλλον».

Είναι γνωστό πως η ανθεκτικότητα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος στις μεταμοσχεύσεις οργάνων από ζώα είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση, διότι μπορεί να τα αναγνωρίσει σαν ξένο σώμα και να τα απορρίψει, καταστρέφοντας πλήρως το όργανο ή τους ιστούς του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ