Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε καραντίνα λόγω… Ιταλίας ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Σε καραντίνα λόγω… Ιταλίας ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Φωτογραφία Reuters

Την απόφασή του να μπει οικειοθελώς σε καραντίνα επειδή το Σαββατοκύριακο είχε βρεθεί στην Ιταλία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Ιταλία, που μπαίνει ολόκληρη σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, έφεραν αλλαγές και στα μέτρα που λαμβάνονται στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο, Ιταλός, Νταβίντ Σασόλι.

«Με βάση την κατάσταση στην Ιταλία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανανέωσε τα μέτρα πρόληψης, εξασφαλίζοντας συγχρόνως ότι η νομοθετική και δημοσιονομική εργασία και τα εσωτερικά τμήματα του Ευρωκοινοβουλίου μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Click4more Όλη η Ιταλία σε καραντίνα λόγω κορονοϊού! Πανικός και ουρές στα σούπερ μάρκετ

Αυτό επίσης θα εξασφαλίσει ότι η Ευρωβουλή θα μπορέσει να ψηφίσει για τα επόμενα βήματα ώστε να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό. Η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να επεκτείνει την προστατευόμενη σε όλη την επικράτεια. Αυτό προκαλεί σημαντικές συνέπειες για τους Ιταλούς ευρωβουλευτές. Γι’ αυτό αποφάσισα, αφού ήμουν στην Ιταλία το Σαββατοκύριακο, προληπτικά, να ακολουθήσω τα μέτρα που απαιτούνται και να ασκώ τα καθήκοντά μου ως πρόεδρος της Ευρωβουλής από το σπίτι μου στις Βρυξέλλες, όπως επιβάλει για τις επόμενες 14 μέρες το πρωτόκολλο υγείας.

Ο COVID-19 απαιτεί απ’ όλους να είναι υπεύθυνοι και να είναι προσεκτικοί. Είναι κρίσιμη στιγμή για όλους μας. Η Βουλή θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της. Κανένας ιός δεν μπορεί να σταματήσει τη δημοκρατία», ανέφερε σε δήλωσή του ο Νταβίντ Σασόλι.

Από… μακριά κι αγαπημένοι

Χθες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να περιοριστούν οι συνεδριάσεις της ολομέλειας αυτής της εβδομάδας, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η συγκέντρωση εκατοντάδων ευρωβουλευτών στον ίδιο χώρο μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν σήμερα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την επιδημία, την κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ, όμως δεν θα προχωρήσουν σε ψηφοφορίες για κανένα θέμα.

Οι συνεδριάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης ακυρώθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, μετά την έκτακτη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ολομέλεια επρόκειτο αρχικά να φιλοξενηθεί στο Στρασβούργο, αλλά μεταφέρθηκε στις Βρυξέλλες γιατί υπήρξαν ανησυχίες ότι οι μετακινήσεις των ευρωβουλευτών, των βοηθών τους και των υπαλλήλων θα αύξαναν τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις