Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λουιζιάνα εξαιτίας του τυφώνα Νίκολας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Τζο Μπάιντεν κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Λουιζιάνα και διέταξε την αποστολή ομοσπονδιακής βοήθειας, για τη συνδρομή των τοπικών προσπαθειών αντιμετώπισης της κατάστασης.

Οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης στην Λουιζιάνα προκλήθηκαν από την τροπική καταιγίδα Νίκολας που ενισχύθηκε σε τυφώνα αργά το βράδυ της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκονται 17 κομητείες και 3 πόλεις του Τέξας.

Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώνονται ήδη σήμερα στις ακτές του Τέξας στον Κόλπο του Μεξικού και στη Λουιζιάνα με τον τυφώνα Νίκολας να κατευθύνεται προς την ξηρά, απειλώντας με εκτεταμένες πλημμύρες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Ο κυκλώνας Νίκολας βρισκόταν περίπου 30 χλμ. νοτιοανατολικά της Ματαγκόρντα του Τέξας στις 11 μ.μ. (τοπική ώρα) και κατευθυνόταν βορειοανατολικά με μέγιστη ταχύτητα ανέμων τα 120 χλμ/ώρα, ανέφερε χθες, Δευτέρα, το βράδυ σε έκτακτο δελτίο του το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων.

Δείτε live την πορεία του

«Θα είναι μια καταιγίδα που θα κινείται πολύ αργά κατά μήκος της πολιτείας του Τέξας, θα παραμείνει για αρκετές ημέρες και θα ρίξει τεράστια ποσότητα βροχής», δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ.

Ο Άμποτ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 17 κομητείες και τρεις πόλεις. Δήλωσε ότι ομάδες διασωστών με σκάφη και ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί ή βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ο δήμαρχος του Χιούστον Σιλβέστερ Τέρνερ, επικαλούμενος τις προειδοποιήσεις για πλημμύρες, κάλεσε τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης να μείνουν μακριά από τις οδούς και τους αυτοκινητοδρόμους.

Η Ανεξάρτητη Σχολική Περιφέρεια του Χιούστον ματαίωσε τα σημερινά μαθήματα ενώ δεκάδες σχολεία σε όλο το Τέξας και τη Λουιζιάνα είχαν παραμείνει κλειστά και χθες, Δευτέρα. Το Χιούστον ματαίωσε χθες το βράδυ τα δρομολόγια των λεωφορείων και των ελαφρών σιδηροδρόμων. Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν ή είχαν καθυστερήσεις στα αεροδρόμια του Κόρπους Κρίστι και του Χιούστον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στην Πολωνία: Με στρατιωτική στολή και βαρύ οπλισμό ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κρακοβία
Σύμφωνα με τις αρχές είχε ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές απόψεις, ενώ μετά την επίθεση τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου