Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

«Σε κώμα» ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ – Τι υποστηρίζουν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες

«Σε κώμα» ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ – Τι υποστηρίζουν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες
Φωτογραφία: Reuters

Σε κώμα έχει πέσει ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, όπως αποκάλυψε ο Άντρι Γιουσόφ, εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Καντίροφ έχει άλλη μια σοβαρή έξαρση και ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε ο Γιουσόφ.

«Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από διάφορες πηγές σε ιατρικούς και πολιτικούς κύκλους. Δεν πρόκειται για τραυματισμούς. Είναι άρρωστος εδώ και πολύ καιρό και μιλάμε για συστηματικά προβλήματα υγείας», αναφέρουν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τις ασθένειες που οδήγησαν τον ηγέτη της Τσετσενίας σε αυτή την κατάσταση. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη είδηση έχει αρχίσει και κάνει τον γύρο των social media ενώ υπάρχουν σχετικές αναφορές σε ρωσικά και τσετσενικά κανάλια στο Telegram.

Ο Ραμζάν Αχμάτοβιτς Καντίροφ γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1976. Από τις 5 Απριλίου 2011 είναι ηγέτης της Τσετσενικής Δημοκρατίας. Έλαβε μέρος στον Δεύτερο Τσετσενικό Πόλεμο, πολεμώντας στην πλευρά της Ρωσίας. Είναι επίσης ο γιος του πρώτου προέδρου της Τσετσενικής Δημοκρατίας, Αχμάτ Καντίροφ. Είναι βραβευμένος ως Ήρωας της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το 2004.

Με πληροφορίες από: Ukrinform

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις