Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σε νέα συνάντηση Τραμπ – Κιμ τους επόμενους μήνες ελπίζει ο Πομπέο

Σε νέα συνάντηση Τραμπ – Κιμ τους επόμενους μήνες ελπίζει ο Πομπέο
photo Reuters

Μια νέα σύνοδο ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και στον Κιμ Γιονγκ Ουν μέσα στους επόμενους μήνες ελπίζει ο Μάικ Πομπέο.

Ο κ. Πομπέο ζητά αυτή την άμεση συνάντηση Τραμπ – Κιμ ώστε να επιτευχθεί «ένα ουσιαστικό πρώτο βήμα» προς την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

«Ελπίζω ότι εντός των επόμενων μηνών, οι δύο ηγέτες μας θα μπορέσουν να ξανασυναντηθούν, προκειμένου να γίνει ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα ή ένα μεγάλο ουσιαστικό βήμα προς την αποπυρηνικοποίηση» σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα στο τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο της Πενσιλβάνιας WHP 580. Ο κ. Πομπέο πάντως ξεκαθάρισε ότι θέλει να είναι «προσεκτικός όταν πρόκειται για προβλέψεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο στη Σιγκαπούρη. Αυτή η ιστορική Σύνοδος είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η ένταση μεταξύ των δύο χωρών και να διατυπωθούν δεσμεύσεις για την «πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το δεύτερο τετ α τετ μεταξύ Τραμπ και Κιμ , στα τέλη Φεβρουαρίου στο Ανόι, θα συνέβαλε να συγκεκριμενοποιηθούν αυτές οι δεσμεύσεις έπειτα από αδιέξοδο μηνών στις διαπραγματεύσεις, όμως δεν καρποφόρησε, εξαιτίας των διαφωνιών σχετικά με την άρση των κυρώσεων που ζητούσε η Πιονγκγιάνγκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις