Κόσμος

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Επικοινωνία Μπάιντεν – Ερντογάν για αποστολή βοήθειας από τις ΗΠΑ

Μεγάλη βοήθεια υποσχέθηκε ο Τζο Μπάιντεν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες των πανίσχυρων σεισμών 7,8 και 7,7 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία τη Δευτέρα (06.02.2023).

Μιλώντας Ερντογάν, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε «όλη την απαραίτητη βοήθεια, όποια κι αν είναι», με τον απολογισμό νεκρών σε Τουρκία και Συρία να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Εξέφρασε «τα συλλυπητήριά του εξ ονόματος του αμερικανικού λαού» και τόνισε πως στέλνονται «γρήγορα» ομάδες από τις ΗΠΑ για «να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης» και «να συντονίσουν κάθε άλλη βοήθεια» που χρειάζονται οι σεισμοπαθείς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Βοήθεια και από την Νότια Κορέα

Και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ εξέδωσε διάταγμα για την αποστολή σωστικών συνεργείων και ιατρικού υλικού στην Τουρκία.

Ο Γιουν «έδωσε διαταγή στις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να καταρτίσουν σχεδιασμούς για περαιτέρω μέτρα υποστήριξης στην Τουρκία αν χρειάζεται», διευκρινίζεται σε δελτίο Τύπου της νοτιοκορεάτικης προεδρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η φωτιά στο Κραν Μοντανά ξεκίνησε από βεγγαλικά πάνω σε μπουκάλια σαμπάνιας, λένε οι ελβετικές αρχές
119 οι τραυματίες, οι 113 έχουν ταυτοποιηθεί, «περίπου 40 οι νεκροί» λένε οι Αρχές - Προειδοποίηση Έλληνα γιατρού από τη Γενεύη: Θα αυξηθούν οι νεκροί λόγω εγκαυμάτων 4ου βαθμού
Η στιγμή που ξεσπά η φωτιά στο μπαρ της Κραν Μοντανά
Ανανεώθηκε πριν 41 λεπτά
Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφτηκε την Ράφα και εξέφρασε την στήριξή της στον παλαιστινιακό λαό
H Αμερικανίδα ηθοποιός, τόνισε τη σημασία της ταχείας αύξησης της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και την ανθρωπιστική κρίση που επιδεινώνεται
Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται την περιοχή κοντά στο συνοριακό σταθμό Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας, στη Ράφα της Αιγύπτου