Κόσμος

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Επικοινωνία Μπάιντεν – Ερντογάν για αποστολή βοήθειας από τις ΗΠΑ

Μεγάλη βοήθεια υποσχέθηκε ο Τζο Μπάιντεν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες των πανίσχυρων σεισμών 7,8 και 7,7 Ρίχτερ σε Τουρκία και Συρία τη Δευτέρα (06.02.2023).

Μιλώντας Ερντογάν, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε «όλη την απαραίτητη βοήθεια, όποια κι αν είναι», με τον απολογισμό νεκρών σε Τουρκία και Συρία να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Εξέφρασε «τα συλλυπητήριά του εξ ονόματος του αμερικανικού λαού» και τόνισε πως στέλνονται «γρήγορα» ομάδες από τις ΗΠΑ για «να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης» και «να συντονίσουν κάθε άλλη βοήθεια» που χρειάζονται οι σεισμοπαθείς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Βοήθεια και από την Νότια Κορέα

Και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ εξέδωσε διάταγμα για την αποστολή σωστικών συνεργείων και ιατρικού υλικού στην Τουρκία.

Ο Γιουν «έδωσε διαταγή στις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να καταρτίσουν σχεδιασμούς για περαιτέρω μέτρα υποστήριξης στην Τουρκία αν χρειάζεται», διευκρινίζεται σε δελτίο Τύπου της νοτιοκορεάτικης προεδρίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση Axios: Πώς το τελεσίγραφο του Τραμπ λύγισε τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ – Το παρασκήνιο της εκεχειρίας
Ενώ λοιπόν ο Τραμπ απειλούσε δημόσια με ολοκληρωτική εξόντωση, υπήρχαν ενδείξεις διπλωματικής κινητικότητας στο παρασκήνιο με τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ να δίνει εντολή για συμφωνία
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Ο Τραμπ δεν πάτησε το «κουμπί» κατά του Ιράν, ανέστειλε για δύο εβδομάδες τις επιθέσεις, δεκτό το σχέδιο του Πακιστάν για παράταση στο τελεσίγραφο
Ο Τραμπ «παγώνει» τους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν με τον όρο να ανοίξουν, άμεσα, τα Στενά του Ορμούζ - Τη συμφωνία εκεχειρίας αποδέχθηκε και ο Νετανιάχου - Την Παρασκευή στο Ισλαμαμπάντ αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ 5