Κόσμος

Σεισμός στην Αϊτή: Πάνω από 300 οι νεκροί – Και νέος σεισμός 5,9 Ρίχτερ – Συγκλονιστικές εικόνες

Ο σεισμός 7,2 βαθμών ο οποίος έπληξε το νοτιοδυτικό τμήμα στην Αϊτή το πρωί του Σαββάτου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 304 ανθρώπους, ανακοίνωσε ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας, ο Τζέρι Τσάντλερ.

Ο προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 227 νεκρούς. Πάντα σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία στην Αϊτή, άλλοι τουλάχιστον 1.800 άνθρωποι υπέστησαν τραυματισμούς εξαιτίας του σεισμού.

People stand next to a house destroyed following a 7.2 magnitude earthquake in Les Cayes, Haiti August 14, 2021. REUTERS
photo Reuters
A view shows a house destroyed following a 7.2 magnitude earthquake in Les Cayes, Haiti August 14, 2021. REUTERS
photo Reuters
People walk along the street next to destroyed buildings following an earthquake in Jeremie, Haiti August 14, 2021, in this picture obtained from social media.  Courtesy of TWITTER @JCOMHaiti
photo Reuters
Bricks and debris are seen in front of a house that collapsed following an earthquake in Jeremie, Haiti August 14, 2021, in this picture obtained from social media.  Courtesy of TWITTER @JCOMHaiti
photo Reuters

Στο μεταξύ μετασεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή της Αϊτής αργά το βράδυ του Σαββάτου (τοπική ώρα), ανέφερε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ώρες αφότου ένας μεγάλος σεισμός στην περιοχή προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 300 ανθρώπων. Ο μετασεισμός είχε εστιακό βάθος 8 χλμ., σύμφωνα με το EMSC.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αϊτής αναβίωσε μνήμες από τον μεγάλο σεισμό του 2010. Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Αριέλ Ανρί, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα μετά τον φονικό σεισμό.

Ο σεισμός των 7,2 βαθμών είχε επίκεντρο 8 χιλιόμετρα από τη πόλη Πετί Τρου ντε Νιπ, σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας Πορτ ο Πρενς και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Βοήθεια από τις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε χθες Σάββατο τη «λύπη» του και υποσχέθηκε πως οι ΗΠΑ θα προσφέρουν βοήθεια στην Αϊτή μετά τον σεισμό 7,2 βαθμών ο οποίος προκάλεσε τουλάχιστον 304 θανάτους και πάνω από 1.800 τραυματισμούς, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της αϊτινής Πολιτικής Προστασίας.

«Μου προκάλεσε λύπη ο καταστροφικός σεισμός», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του Λευκού Οίκου, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει «άμεση ανταπόκριση» από πλευράς της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για να «αποτιμηθούν οι ζημιές» και να «προσφερθεί βοήθεια» στους πληγέντες και στις αρχές στο Πορτ-ο-Πρενς.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ντέμπορα Τέρνες απάντησε στον Τραμπ: Το BBC δεν είναι μεροληπτικό, είναι η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης στον κόσμο
Η Ντέμπορα Τέρνες, η διευθύνουσα σύμβουλος ειδήσεων του βρετανικού δικτύου που παραιτήθηκε για το μοντάζ στην ομιλία Τραμπ, υπερασπίστηκε το BBC και τους ανθρώπους του
Η CEO ειδήσεων Ντέμπορα Τέρνες
«Σεισμός» στο BBC μετά τις παραιτήσεις του γενικού διευθυντή και της CEO ειδήσεων για μοντάζ στον Τραμπ – Ο πολιτικός αντίκτυπος και τι ακολουθεί
Το BBC κατηγορείται για επιλεκτικό μοντάζ σε ομιλία του Τραμπ ώστε να φαίνεται ότι ενθάρρυνε την επίθεση στο Καπιτώλιο - Αναμένεται να ζητήσει συγγνώμη
Logo του BBC
10
Ο αλ Σάρα συναντά σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ: Από την Αλ Κάιντα στον Λευκό Οίκο
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι το πρώην μέλος της αλ Κάιντα δεν θεωρείται πλέον «ειδικά χαρακτηρισμένος παγκόσμιος τρομοκράτης»
Ο Αλ Σάρα με τον Τραμπ υπό το βλέμμα του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Αποκαλύφθηκε ο «μυστηριώδης άνδρας» έξω από το Λούβρο που έγινε viral - Είναι 15 ετών και ντύνεται έτσι και στο σχολείο
Ντυμένος με κουστούμι και καπέλο φεντόρα, ο 15χρονος Πέντρο Ελίας Γκαρσόν Ντελβό, φωτογραφήθηκε δίπλα στους αστυνομικούς έξω από το Λούβρο κι έγινε viral
Ο μυστηριώδης άνδρας δίπλα στους αστυνομικούς του Λούβρου που έγινε viral