Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Οι εγκληματικές κακοτεχνίες των εργολάβων – Σπίτια χωρίς θεμέλια, τούβλα που διαλύονται

Σεισμός στην Τουρκία: Οι εγκληματικές κακοτεχνίες των εργολάβων – Σπίτια χωρίς θεμέλια, τούβλα που διαλύονται

Ο φονικός σεισμός που ισοπέδωσε την Τουρκία έφερε στην επιφάνεια το τεράστιο «καρκίνωμα» των κακοτεχνιών των εργολάβων – δολοφόνων, που έφτιαξαν… χάρτινα κτίρια καρμανιόλες που κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα και μετατράπηκαν σε εκατόμβες θανάτου για χιλιάδες ζωές.

Οι εικόνες από τις απίστευτες κακοτεχνίες στα κτίρια, που έπεσαν στην Τουρκία μετά τον σεισμό, είναι… γροθιά στο στομάχι και δείχνουν ότι οι εργολάβοι δεν δίσταζαν να θυσιάσουν δεκάδες χιλιάδες ψυχές στο βωμό του κέρδους.

Στο Καχραμάνμαρας αποκαλύφθηκε μετά τον σεισμό ότι πολυκατοικία δεν είχε καθόλου θεμέλια και ήταν χτισμένη κατευθείαν πάνω στην επιφάνεια του εδάφους.

Η ανατριχιαστική ανακάλυψη φάνηκε όταν η πολυκατοικία έγειρε μετά τον σεισμό στην Τουρκία και αποκαλύφθηκε ότι η βάση της δεν είχε θεμέλια.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω, κοίτα εδώ!», ακούγονται να λένε αυτόπτες μάρτυρες στο απίστευτο βίντεο.

Πολυκατοικία… δανείστηκε τον τοίχο της διπλανής

Στην Αντιόχεια πολυκατοικία δεν είχε πλαϊνό τοίχο. Ο εργολάβος που έφτιαξε την εν λόγω πολυκατοικία δεν έφτιαξε καθόλου τοίχο στο σημείο που το κτίριο ενωνόταν με το πλαϊνό του. Ο εργολάβος… δανείστηκε τον τοίχο της διπλανής πολυκατοικίας.

Ο κατασκευαστής σοβάτισε απλά τον τοίχο της διπλανής πολυκατοικίας που ενωνόταν με τη δική του, τον έβαψε και πούλησε αυτά τα σπίτια σε πολίτες, οι οποίες είδαν το κτίριο να καταρρέει στον σεισμό.

Το εν λόγω κτίριο φυσικά κατέρρευσε.

Τα τούβλα που διαλύονται

Σε άλλο βίντεο φαίνονται τούβλα από κτίρια, τα οποία μοιάζουν φτιαγμένα από… χώμα. Αυτό δεν περιέχει ίχνος υπερβολής.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι τα τούβλα διαλύονται όταν κάποιος βάλει τα χέρια του πάνω τους και τα πιέσει ελαφρά με τα δάχτυλα.

Απανωτές συλλήψεις

Μετά την λαϊκή κατακραυγή η κυβέρνηση Ερντογάν έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των κατασκευαστών δολοφόνων.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδοθεί πολλά εντάλματα σύλληψης στην Τουρκία, τα οποία αφορούν άτομα που σχετίζονται με την κατασκευή των κτηρίων που κατέρρευσαν παρασύροντας στο θάνατο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Ο Ναζμί Τοσούν, επόπτης κατασκευής και τεχνικός αντιπρόσωπος του συγκροτήματος Emre Apartment που καταστράφηκε στην επαρχία Γκαζιαντέπ, συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

Εισαγγελείς στη Μαλάτια εξέδωσαν επίσης σήμερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος 31 προσώπων σε σχέση με κτήρια που κατέρρευσαν στην πόλη.

Οι συλλήψεις… δίνουν και παίρνουν σε όλη την Τουρκία, αν και πλέον είναι αργά και οι ψυχές που χάθηκαν δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις