Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Σφαγή στη Νέα Ζηλανδία: Καταδικάζει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας

Νέα Ζηλανδία

Την τυφλή βία και το μίσος καταδικάζουν με μηνύματά τους πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία.

Τον αποτροπιασμό για την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία και την αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα.

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Καμπέρα, η οποία είναι παράλληλα διαπιστευμένη στη Νέα Ζηλανδία, μετέφερε, προς την Γενική Κυβερνήτη της χώρας και τον Λαό της Νέας Ζηλανδίας, τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την ειδεχθή πράξη τυφλής βίας και θρησκευτικού μίσους σε βάρος αθώων πολιτών, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Την αλληλεγγύη του προς το λαό της Νέας Ζηλανδίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,με ανάρτησή του στο Twitter.

«Είναι καθήκον μας να υποστηρίζουμε την ανεκτικότητα και τη θρησκευτική ελευθερία, και να εκφράζουμε τις φωνές μας ενάντια στον ακροδεξιό εξτρεμισμό και το ρατσιστικό μίσος», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Την οδύνη του για την επίθεση εξέφρασε νωρίτερα από τη Θράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης το ΚΚΕ και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Στην Ελλάδα, οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που υποφέρουν εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης κατά των τζαμιών στη #Christchurch στη Νέα Ζηλανδία, σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Το σχετικό ανακοινωθέν που εξεδόθη αναφέρει -μεταξύ άλλων- τα εξής:

«O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου,  εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονική επίθεση κατά πολιτών που βρισκόντουσαν σε δύο ισλαμικά Τεμένη της πόλης Christchurch της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Παναγιώτατος και οι Συνοδικοί Αρχιερείς καταδικάζουν απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια καθώς και κάθε πράξη μίσους και φονταμενταλισμού και καλούν όλους να εργαστούν, μέσω του διαλόγου, για τη διαφύλαξη του αγαθού της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις