Κόσμος

Σιγκαπούρη: Μπλόγκερ πληρώνει 84.000 ευρώ στον πρωθυπουργό

Στη Σιγκαπούρη μπλόγκερ κλήθηκε να καταβάλει 84.000 ευρώ ως αποζημίωση σε υπόθεση δυσφήμισης του πρωθυπουργού της πόλης – κράτους. Ωστόσο, ο μπόγκλερ συγκέντρωσε τα χρήματα μέσω crowdfunding.

Στη Σιγκαπούρη ο πρωθυπουργός, Λι Χσιεν Λουνγκ, είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του μπλόγκερ, Λεόνγκ Σζε Χιαν, κατηγορώντας τον ότι είχε κοινοποίησε στον λογαριασμό του στο Facebook ένα δυσφημιστικό για τον ίδιο άρθρο.

Πρόκειται για ανάρτηση δημοσίευσης μαλαισιανής ιστοσελίδας, σύμφωνα με την οποία ο ηγέτης της Σιγκαπούρης ήταν αντικείμενο έρευνας στη Μαλαισία, για οικονομικό σκάνδαλο στο κρατικό ταμείο της χώρας, το 1MDB.

Το δικαστήριο έδωσε εντολή στα τέλη Μαρτίου ο μπλόγκερ να καταβάλει 133.000 δολάρια Σιγκαπούρης (περίπου 84.000 ευρώ) ως αποζημίωση στον πρωθυπουργό, καθώς και να καλύψει τα δικαστικά έξοδα, το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Ο Λεόνγκ ξεκίνησε έτσι μια διαδικασία συλλογικής χρηματοδότησης μέσω Διαδικτύου.

Σιγκαπούρη: Διαδικτυακή αλληλεγγύη

Το βράδυ της Κυριακής (04.04.2021) ο μπλόγερ, Λεόνγκ Σζε Χιαν, δήλωσε ότι πάνω από 2.000 άτομα είχαν συνεισφέρει χρήματα, γεγονός που του επέτρεψε να συγκεντρώσει το σύνολο του ποσού σε 11 ημέρες.

«Φθάσαμε τις 133.000, χάρη σε όλους εσάς στη Σιγκαπούρη», έγραψε στο Facebook, «είναι χάρις στη δική σας βοήθεια που είχαμε το κουράγιο να το αντιμετωπίσουμε».

 

Κατά τη δίκη, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον μπλόγκερ ότι είχε διασπείρει «ψευδείς και αβάσιμες» κατηγορίες που είχαν δυσφημίσει την «ακεραιότητα και την ειλικρίνεια» της κυβέρνησης.

Υποστηρικτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων είδαν αυτή τη διαδικασία και αυτήν την καταδίκη ως ένα ακόμα παράδειγμα των δρακόντειων μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση προκειμένου να φιμώσει τις όποιες διαφωνίες διατυπώνονται διαδικτυακά.

Οι δρακόντειοι νόμοι στη Σιγκαπούρη που περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης της αντιπολίτευσης και των μέσων ενημέρωσης έχουν προκαλέσει σε πολλές περιπτώσεις επικρίσεις από μη κυβερνητικές οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Δισεκατομμύρια δολάρια υπεξαιρέθηκαν από το κρατικό ταμείο 1MDB, σκοπός του οποίου υποτίθεται ότι ήταν να συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της Μαλαισίας, σε μια υπόθεση με μεγάλο αντίκτυπο που συνέβαλε και στην πτώση του μαλαισιανού πρωθυπουργού της Νατζίμπ Ραζάκ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια, επτά αγνοούμενοι - Η στιγμή των εκρήξεων
Συγγενείς αγνοουμένων δεν έκρυψαν την οργή τους, κατηγορούν τους πυροσβέστες πως δεν «επικεντρώνονται στους ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μέσα στην αποθήκη και πιθανόν σκοτώθηκαν»
Εκρήξεις σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
«Χαστούκι» σε Τραμπ από δικαστή: Μετανάστες που έχουν μπει παράνομα στις ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν άσυλο
«Τίποτα στον νόμο για τη μετανάστευση και την υπηκοότητα, ή στο Σύνταγμα, δεν δίνει στον πρόεδρο ή αντιπροσώπους του τις υπερβολικές εξουσίες που επικαλείται στη διακήρυξη και στις οδηγίες για την εφαρμογή της», αναφέρει ο δικαστής
Μετανάστες
Τραμπ εκτός ελέγχου: Οι σκοταδιστικές απειλές εκτέλεσης μεταναστών στο «Alligator Alcatraz» και ο Λευκός Οίκος ως τσιφλίκι
Από το βίντεο AI με το όραμά του για το «Αλκατράζ με αλιγάτορες: Για να κάνουμε την Αμερική ασφαλή ξανά», που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter
Ντόναλντ Τραμπ
4
ΗΠΑ: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Ιράν να κλείσει τις πόρτες στους επιθεωρητές του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
«Η Τεχεράνη είχε τη δυνατότητα να κάνει πίσω και να επιλέξει τον δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας», σχολίασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών
Μασούντ Πεζεσκιάν
«Τρέμει» η Ιαπωνία: Σχέδιο πρόληψης για «μεγασεισμό» που σαρώνει την τάφρο Nankai κάθε 100 χρόνια
Η τάφρος Nankai θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες στον πλανήτη, με τον τελευταίο σεισμό τέρας να καταγράφεται το 1946 - Εκτιμώμενος αριθμός θυμάτων που θέλει να μειώσει η Ιαπωνία κατά 80% ανέρχεται στους 298.000
Μεγάλος σεισμός στην Ιαπωνία το 2011