Κόσμος

Δραματικές εικόνες στην Κίνα! Γλίτωσαν από τον κορονοϊο, παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια

Πενταώροφο ξενοδοχείο με 80 δωμάτια που χρησιμοποιούνταν ως χώρος καραντίνας για ύποπτα κρούσμα κορονοϊού κατέρρευσε στην Κίνα. Δεκάδες οι εγκλωβισμένοι, συγκλονιστικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης, με τα σωστικά συνεργεία να φορούν μάσκες!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άνθρωποι που εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού και μπήκαν σε καραντίνα είναι ανάμεσα στους εγκλωβισμένους του ξενοδοχείου στην πόλη Κουανγκτσόου (πρώην Καντόνα) στην επαρχία Φουτζιάν στην Κίνα.

Click4more Κορονοϊός: Κατέρρευσε κτίριο που ήταν γεμάτο ασθενείς σε καραντίνα!

Ήταν 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου (07.03.2020) στην Κίνα όταν το ξενοδοχείο Xinjia, χρησιμοποιούνταν για καραντίνα λόγω του κοροναϊού, κατέρρευσε. Άγνωστο ακόμη γιατί το πενταώροφο κτίριο με τα 80 δωμάτια έπεσε, εγκλωβίζοντας στα ερείπιά του 70 ανθρώπους.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Διασώστες, φορώντας όλοι τους μάσκες, έσπευσαν στα συντρίμμια του ξενοδοχείου κι άρχισαν να βγάζουν από εκεί ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί και να μεταφέρουν τους τραυματίες στα ασθενοφόρα. Μέσα στο πρώτο δίωρο από την κατάρρευση, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, διασώθηκαν 34 άνθρωποι.

china building china building china building china building

Σύμφωνα με την People’s Daily, την επίσημη εφημερίδα της Κίνας, το ξενοδοχείο είχε 80 δωμάτια και είχε ανοίξει τον Ιούνιο του 2018.

Κατάρρευση πριν λήξει η καραντίνα

Κάποιοι από τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, επρόκειτο να φύγουν από το ξενοδοχείο – καραντίνα.

Μια γυναίκα ονόματι Τσεν είπε στο Beijing News ότι συγγενείς της, ανάμεσά τους και η αδελφή της, βρίσκονταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπως είχαν επιβάλλει οι αρχές, μετά την επιστροφή τους από την επαρχία Χουμπέι, την επαρχία επίκεντρο του κοροναϊού.

Rescue workers are seen on the site where a hotel being used for the novel coronavirus quarantine collapsed in the southeast Chinese port city of Quanzhou, Fujian province, China March 7, 2020. Picture taken March 7, 2020. cnsphoto via REUTERS. ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT.
Rescue workers are seen on the site where a hotel being used for the novel coronavirus quarantine collapsed in the southeast Chinese port city of Quanzhou, Fujian province, China March 7, 2020. Picture taken March 7, 2020. cnsphoto via REUTERS. ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. CHINA OUT.

Όλοι τους είχαν φθάσει εκεί στις 25 Φεβρουαρίου και σύντομα θα έφευγαν αφού θα ολοκλήρωναν τις 14 ημέρες καραντίνας. “Δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους”, πρόσθεσε. “Βρίσκομαι και εγώ σε καραντίνα (σε άλλο ξενοδοχείο) και ανησυχώ πολύ, δεν ξέρω τι να κάνω. Ήταν υγιείς, θερμομετρούνταν καθημερινά και οι εξετάσεις έδειχναν ότι όλα ήταν φυσιολογικά”.

china building

Η τοπική κυβέρνηση της Φουτζιάν ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες ο αριθμός των κρουσμάτων από κορονοϊό ήταν 296 και ότι 10.819 άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση καθώς θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Φωτογραφίες Reuters, EPA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Παλέψαμε 250 χρόνια να κάνουμε τη χώρα μεγάλη, δεν θα την καταστρέψουν οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι
Χαρακτήρισε τους υποψηφίους των Δημοκρατικών εξαιρετικά επικίνδυνους, υποστηρίζοντας ότι τάσσονται υπέρ των τζιχαντιστών, των Αδελφών Μουσουλμάνων και άλλων ομάδων
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Νετανιάχου ζητάει κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας στο Ισραήλ χωρίς τα αραβικά κόμματα
«Επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε ένα διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα με τους εταίρους μας και με οποιοδήποτε κόμμα επιθυμεί να συμπορευτεί μαζί μας και δεν υποστηρίζει την τρομοκρατία»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Γαλλία: Στο εδώλιο οι γονείς της 4χρονης που βρέθηκε νεκρή και ακρωτηριασμένη σε χαντάκι – Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα πριν από 39 χρόνια
Ένα τυχαίο εύρημα DNA, 31 χρόνια αργότερα, οδήγησε στην ταυτοποίησή της και στη σύλληψη των γονιών της, που κινδυνεύουν με ισόβια
A France Police officer controls cars at a check point ahead of the G7 summit in Evian-les-Bains, France, Monday, June 15, 2026.
Τρομακτικό τροχαίο με αυτοκίνητο που βρέθηκε «στον αέρα» πάνω από το Ποζιτάνο στην Ιταλία - Δείτε εικόνες
Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου για λόγους που διερευνώνται ακόμη και ως εκ θαύματος βρέθηκε ισορροπημένο πάνω από το κενό, αποφεύγοντας οριακά την πτώση
Ποζιτάνο