Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σκόπια: Οργανώθηκαν σε ομάδα οι “αντάρτες” βουλευτές που στήριξαν τον Ζάεφ!

Σκόπια: Οργανώθηκαν σε ομάδα οι “αντάρτες” βουλευτές που στήριξαν τον Ζάεφ!
φωτογραφία: Reuters

Δική τους ομάδα σχηματίζουν στα Σκόπια οι 8 “αντάρτες” βουλευτές που στήριξαν στις 19 Οκτωβρίου τη Συμφωνία Ζάεφ – Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου στα Σκόπια, Tαλάτ Tζαφέρι ανακοίνωσε την Παρασκευή (27.10.2018) ότι έλαβε τις σχετικές ειδοποιήσεις από τους 8 βουλευτές με τις οποίες του δηλώνουν, επισήμως, ότι στο μέλλον θα λειτουργούν ως ανεξάρτητοι νομοθέτες.

Επίσης, υποβλήθηκε επίσημο έγγραφο στο αρχείο της Βουλής της πΓΔΜ, στο οποίο κοινοποιείται ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα συγκροτήσουν μία νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων “MIA” αναφέρει ότι η Ελιζαμπέτα Μιλέφσκα θα είναι η συντονίστρια της νέας ΚΟ.

Η νέα ΚΟ θα έχει αντιπολιτευτικό χαρακτήρα, επιμένουν πηγές, σύμφωνα με το σκοπιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Τα μέλη της θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες για τα σχέδια τροπολογιών στο Σύνταγμα, κατά τις οποίες θα υποστηρίξουν τα τέσσερα αιτήματα που απέστειλαν στο Κοινοβούλιο πριν οι βουλευτές ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές στις 19 Οκτωβρίου.

Οι οκτώ βουλευτές που είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO – DPMNE – ένας ως συνεργαζόμενος-  και διαγράφηκαν είναι οι:

Ελιζαμπέτα Κάντσεφσκα Μίλεσκα, Σάσο Βασίλιεφσκι, Κρστο Μούκοσκι, Λιούμπεν Αρναούντοφ, Βλάντανκα Αβίροβιτς, Εμίλια Αλεξάντροβα, Νόλα Ισμαήλοβα Σταρόβα και Ζεκίρ Ραμτσίλοβιτς.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις