Κόσμος

Σκωτία: 3 νεκροί και έξι τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό ενός τρένου σήμερα στη βορειοανατολική Σκωτία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία μεταφορών της Βρετανίας.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας. Άλλοι έξι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, αλλά τα τραύματά τους δεν κρίνονται σοβαρά.

«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των τραυματιοφορέων μας, επιβεβαιώνουμε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα τρένο εκτροχιάσθηκε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στην ανατολική ακτή της Σκωτίας, δήλωσε η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον, η οποία έκανε λόγο για ένα «εξαιρετικά σοβαρό» συμβάν.

Μαύρος καπνός υψώνεται από μια δασική περιοχή στο τέλος της κοιλάδας κοντά στο Στοουνχέιβεν, νότια της πετρελαϊκής πόλης Αμπερντίν, μετά τον εκτροχιασμό του τρένου της ScotRail έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας.

Δύο ελικόπτερα-ασθενοφόρα και περίπου 30 οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έχουν σπεύσει στο σημείο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι λυπάται που μαθαίνει για το «πολύ σοβαρό συμβάν» στο Αμπερντισάιρ και πως οι σκέψεις του είναι με όλους όσοι επλήγησαν.

«Αν και οι λεπτομέρειες για το δυστύχημα εξακολουθούν να φθάνουν, φοβάμαι ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί», είπε η Στέρτζον ενώπιον των Σκωτσέζων βουλευτών. «Συνέβη σε μια περιοχή με πολύ δύσκολη πρόσβαση για τα συνεργεία διάσωσης», πρόσθεσε.

«Είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό συμβάν. Είχα μια αρχική πληροφορία από τη Network Rail και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ενημερώνομαι συνεχώς. Οι σκέψεις μου πάνε σε όσους εμπλέκονται».

Η αστυνομία έλαβε πληροφορίες για ένα τρένο που εκτροχιάσθηκε κοντά στο Στοουνχέιβεν, 15 χλμ. νότια του Αμπερντίν, στις 09:40 τοπική ώρα (12:43 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Η αμαξοστοιχία είχε αναχωρήσει στις 09:48 ώρα Ελλάδας από το Αμπερντίν με προορισμό τη Γλασκώβη.

Το BBC μετέδωσε πως η αμαξοστοιχία αποτελείτο από δύο μηχανές, μία εμπρός και μία πίσω, και τέσσερα επιβατηγά βαγόνια. Όπως ανέφερε η μηχανή στο μπροστινό μέρος και τρία από τα βαγόνια εκτροχιάσθηκαν και βρίσκονται κοντά στην όχθη ενός ποταμού.

Το Στοουνχέιβεν και η γύρω περιοχή επλήγησαν από πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες και ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια κατολίσθηση που μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο στον εκτροχιασμό, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι εν αναμονή και το συμβάν σε εξέλιξη», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιαπωνία: Αμερικανός πεζοναύτης κατηγορείται για την δολοφονία 39χρονης στην Οκινάουα – Διαδηλώσεις στο Τόκιο
20χρονος υποδεκανέας Ντέβιν Τζέικομπ Μπάλαρντ, φέρεται να σκότωσε την Άννα Γιαγκί σε ξενοδοχείο στη Νάχα - Διαδηλωτές καταγγέλλουν εγκλήματα Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα
Ιαπωνία
Bloomberg: Στον «πάγο» από το Eurogroup το αίτημα Ελλάδας και Ιταλίας για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Βάλντις Ντομπρόβσκις ζητά δημοσιονομική σύνεση: «Θα εξετάσουμε πιο διεξοδικά τα αιτήματα Ελλάδας και Ιταλίας για μεγαλύτερη ευελιξία»
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, και ο Πιερ Γκραμένα, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο 5
Ένας «παλιός φίλος», μια σόμπα και ένα σαμοβάρι: Η φωτογραφία από τα γενέθλια του Πούτιν με τον πρώην Γερμανό καγκελάριο, Σρέντερ
Ο Πούτιν γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στην κατοικία του στη Μόσχα, ο πρώην καγκελάριος έφτασε στη Ρωσία για δουλειές που σχετίζονται με την αλυσίδα Globus
Πηγή φωτογραφιών: AFP
Ουκρανία: Στις ΗΠΑ οι διαπραγματευτές του Ζελένσκι για συνομιλίες με τους απεσταλμένους Τραμπ – Στόχος ο τερματισμός του πολέμου με τη Ρωσία
Διήμερες επαφές στο Μαϊάμι, την ώρα που η Μόσχα απορρίπτει την πρόταση για εκεχειρία στον ενεργειακό τομέα και στη θάλασσα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Τραμπ βράβευσε τον Μασκ με το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών: «Τιτάνας της βιομηχανίας, είναι ο Έντισον της εποχής μας»
Με θερμά λόγια τίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, παρά την απομάκρυνσή τους τελευταίους μήνες - Βραβεύσεις και για κορυφαία στελέχη των Google, Nvidia, AMD, Dell και Microsoft
Έλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ