Κόσμος

Σκωτία: 3 νεκροί και έξι τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό ενός τρένου σήμερα στη βορειοανατολική Σκωτία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία μεταφορών της Βρετανίας.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας. Άλλοι έξι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, αλλά τα τραύματά τους δεν κρίνονται σοβαρά.

«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των τραυματιοφορέων μας, επιβεβαιώνουμε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ένα τρένο εκτροχιάσθηκε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στην ανατολική ακτή της Σκωτίας, δήλωσε η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον, η οποία έκανε λόγο για ένα «εξαιρετικά σοβαρό» συμβάν.

Μαύρος καπνός υψώνεται από μια δασική περιοχή στο τέλος της κοιλάδας κοντά στο Στοουνχέιβεν, νότια της πετρελαϊκής πόλης Αμπερντίν, μετά τον εκτροχιασμό του τρένου της ScotRail έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας.

Δύο ελικόπτερα-ασθενοφόρα και περίπου 30 οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έχουν σπεύσει στο σημείο.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι λυπάται που μαθαίνει για το «πολύ σοβαρό συμβάν» στο Αμπερντισάιρ και πως οι σκέψεις του είναι με όλους όσοι επλήγησαν.

«Αν και οι λεπτομέρειες για το δυστύχημα εξακολουθούν να φθάνουν, φοβάμαι ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί», είπε η Στέρτζον ενώπιον των Σκωτσέζων βουλευτών. «Συνέβη σε μια περιοχή με πολύ δύσκολη πρόσβαση για τα συνεργεία διάσωσης», πρόσθεσε.

«Είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό συμβάν. Είχα μια αρχική πληροφορία από τη Network Rail και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ενημερώνομαι συνεχώς. Οι σκέψεις μου πάνε σε όσους εμπλέκονται».

Η αστυνομία έλαβε πληροφορίες για ένα τρένο που εκτροχιάσθηκε κοντά στο Στοουνχέιβεν, 15 χλμ. νότια του Αμπερντίν, στις 09:40 τοπική ώρα (12:43 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Η αμαξοστοιχία είχε αναχωρήσει στις 09:48 ώρα Ελλάδας από το Αμπερντίν με προορισμό τη Γλασκώβη.

Το BBC μετέδωσε πως η αμαξοστοιχία αποτελείτο από δύο μηχανές, μία εμπρός και μία πίσω, και τέσσερα επιβατηγά βαγόνια. Όπως ανέφερε η μηχανή στο μπροστινό μέρος και τρία από τα βαγόνια εκτροχιάσθηκαν και βρίσκονται κοντά στην όχθη ενός ποταμού.

Το Στοουνχέιβεν και η γύρω περιοχή επλήγησαν από πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες και ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια κατολίσθηση που μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο στον εκτροχιασμό, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι εν αναμονή και το συμβάν σε εξέλιξη», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο στην Εσθονία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας για προμήθεια 70 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρεία πυρομαχικών που δεν είχε πουλήσει ούτε ένα
Πολιτικό σεισμό προκάλεσε στην κυβέρνηση της Εσθονίας το σκάνδαλο με τον υπουργό Άμυνας να παραιτείται μετά τις αποκαλύψεις ότι η...
Ο Χάννο Πέβκουρ
Πέθανε στα 92 της η Γκλόρια Στάινεμ, η πρωτοπόρος του φεμινισμού – Η δημοσιογράφος που έγινε «κουνελάκι» του Playboy για ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ
Η δημοσιογράφος και αγωνίστρια των γυναικείων δικαιωμάτων μεγάλωσε σε τροχόσπιτο και δεν οδήγησε ποτέ - Ο καρκίνος και ο γάμος στα 66
Γκλόρια Στάινεμ
Με το βλέμμα στη Ρωσία: Η Φινλανδία κάνει τη μεγαλύτερη άσκηση πολιτικής άμυνας στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Δείτε εικόνες
Πάνω από 2.000 άνθρωποι, συμμετέχουν στην άσκηση στην πόλη Κουόπιο, ενώ εκατοντάδες διανυκτερεύουν σε καταφύγια πολιτικής προστασίας
Η Φινλανδία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη άσκηση πολιτικής άμυνας με φόντο τις ρωσικές απειλές με συμμετοχή πολιτών 22
Πέδρο Σάντσεθ: Δεν υπάρχει αδιάσειστο στοιχείο ότι το Μαρόκο σχεδίασε τη μαζική εισροή μεταναστών στη Θέουτα
«Ωστόσο, η μαροκινή χωροφυλακή επέτρεψε τις διελεύσεις για ένα διάστημα 10 ωρών στις 30 Ιουλίου. Οι ισπανικές αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν αν αυτό οφειλόταν σε αδράνεια ή ανικανότητα ανάσχεσης της ροής», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός
Ο Πέδρο Σάντσεθ