Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

“Σκοτώθηκε” με φοιτητή ο Ερντογάν! “Ντροπή σου! Μιλάς ελεύθερα στον πρόεδρο μέσα στο σπίτι του”!

Ερντογάν

Το… πραγματικό του πρόσωπο έδειξε ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά από επίμονες ερωτήσεις ενός φοιτητή δημοσιογραφίας για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία.

Ελευθερία του Τύπου και Τουρκία του Ερντογάν είναι δύο φράσεις που δεν πολυ… ταιριάζουν. Κι αυτό διότι στο καθεστώς του “σουλτάνου” η ελευθερία του Τύπου μοιάζει με ανέκδοτο. Κάτι που αποτέλεσε και την αφορμή για να χάσει την ψυχραιμία του ο Τούρκος πρόεδρος…

Ο… τσαμπουκαλής φοιτητής

Το περιστατικό συνέβη σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο, στην Αγκυρα. Η σύζυγος του Ερντογάν, Εμινέ, είχε προσκαλέσει φοιτητές. Ένας εξ αυτών, είναι στο δεύτερο έτος των σπουδών του, στο τμήμα δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου Gazi.

Ο φοιτητής αυτός, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, δεν δίστασε να πει… ορθά – κοφτά στον Ερντογάν πως δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου στη χώρα! Αλλά και πως ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος θα έπρεπε να είναι ανοιχτός απέναντι στην κριτική.

Η απάντηση του Ερντογάν ήταν η εξής: «Είσαι ελεύθερος απλά και μόνο που μπορείς να κάνεις αυτή την ερώτηση στον πρόεδρο, μέσα στο σπίτι του». Ο φοιτητής, όμως… απτόητος! Συνέχισε λέγοντας πως δεν θέλει να βλέπει δημοσιογράφους να φυλακίζονται στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν του ανταπάντησε ότι η ελευθερία του δημοσιογράφου τελειώνει όταν παραβιάζει την ελευθερία κάποιου άλλου. Και τον ρώτησε: «Αν ένας δημοσιογράφος ταπεινώνει μέλη της οικογένειάς μου με τον χειρότερο τρόπο, με προσβολές, συλληφθεί σύμφωνα με τον νόμο, θα λες ακόμη “Είναι ελευθερία του δημοσιογράφου να λέει τέτοια πράγματα;».

Και ο… έξαλλος Ερντογάν!

Ο φοιτητής επέμεινε… λίγο ακόμη και αναφέρθηκε στην απόλυση του Ιρφάν Ντεγκιρμεντσί από το Kanal D, πέρυσι, με το επιχείρημα ότι θα ψήφιζε κατά στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος. Ο Ερντογάν απάντησε ότι δεν είχε καμιά σχέση ο ίδιος με αυτό. Και πως ο δημοσιογράφος απολύθηκε από τον ιδιοκτήτη του Kanal D. Ο φοιτητής επέμεινε και του απάντησε ότι το Kanal D είναι υπό τον έλεγχο του προέδρου, κάτι που έκανε έξαλλο τον τελευταίο.

«Ντροπή σου! Ολος ο κόσμος ξέρει ότι το αφεντικό του Kanal D τρέφει εχθρικά αισθήματα για εμένα, αλλά εσύ δεν το ξέρεις αυτό», είπε ο Ερντογάν!

Να σημειωθεί εδώ πως σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα τον Απρίλιο, η Τουρκία καταλαμβάνει την 157η θέση στις 180, όσον αφορά στην Ελευθερία του Τύπου. Δεν το λες και κολακευτικό… Κι όμως ο Ερντογάν είναι… ικανοποιημένος και μάλιστα εκνευρίζεται αν κάποιος του πει το αντίθετο…

Πηγή: turkishminute.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις