Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Σομαλία: Ανατίναξαν αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά στην είσοδο ξενοδοχείου – Την ευθύνη ανέλαβε παρακλάδι της Αλ Κάιντα

Σομαλία: Ανατίναξαν αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά στην είσοδο ξενοδοχείου – Την ευθύνη ανέλαβε παρακλάδι της Αλ Κάιντα
YouTube Αρχείο

Νέα τρομοκρατική επίθεση συγκλονίζει τη Σομαλία. Η οργάνωση Αλ Σαμπάμπ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη της έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στην είσοδο ενός ξενοδοχείου. Τραγικός ο απολογισμός.

Η κρατική τηλεόραση της Σομαλίας με μία ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αντιμετωπίζουν ένα «περιστατικό τρομοκρατίας» στο ξενοδοχείο, ενώ την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση Αλ Σαμπάμπ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

«Μία έκρηξη έγινε στο ξενοδοχείο Tawakal hotel και ακούστηκαν πυροβολισμοί», δήλωσε στο Reuters, ο Μοχάμεντ Νουρ επικεφαλής αστυνομίας της πόλης Κισμάγιο.

Τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί και οκτώ οι τραυματίες, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι έγινε και ανταλλαγή πυροβολισμών.

«Μέχρι τώρα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κισμάγιο», δήλωσε στο Reuters ο Φαράχ Μοχάμεντ, αξιωματικός των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεν υπήρξε μία άμεση ενημέρωση για θύματα ή τραυματίες από την έκρηξη.

Δείτε βίντεο από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης:

«Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει την περιοχή», δήλωσε στο Reuters ο Φαράχ Αλί, καταστηματάρχης από το Κισμάγιο.

Ο Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ, εκπρόσωπος της «Αλ Σαμπάμπ» για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε ότι στόχος της επίθεσης ήταν διοικητικοί υπάλληλοι της περιοχής Τζουμπαλάντ που εργάζονται από το αναφερόμενο ξενοδοχείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις