Κόσμος

Σουδάν: Συγκίνηση στον επαναπατρισμό των Ελλήνων – Υποδοχή με δάκρυα και ζωγραφιές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκίνηση επικράτησε κατά τον επαναπατρισμό των Ελλήνων οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και έφτασαν στη χώρα μας με C-27j, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Συγγενείς των Ελλήνων που ήρθαν από το Σουδάν περίμεναν τους δικούς τους ανθρώπους, οι μαρτυρίες των οποίων συγκλονίζουν.

Μεταξύ αυτών και η οικογένεια ενός Έλληνα ο οποίος είχε πάει τη Μεγάλη Δευτέρα στη χώρα της Αφρικής για δουλειές.

Το Μεγάλο Σάββατο ξέσπασαν οι μάχες, και χρειάστηκαν μέρες μέχρι ο άνθρωπός τους να καταφέρει να απεγκλωβιστεί.

Τα δυο του παιδιά τον περίμεναν με ζωγραφιές στα χέρια. Καρτερικά τον ανέμενε και η σύζυγός του και μητέρα του.

Η σύζυγός του δήλωσε πως όλα ξεκίνησαν ξαφνικά και πως δεν περίμεναν πως θα υπάρξει τέτοια εξέλιξη. Η κ. Πάολα δε μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της που σύζυγός της γύρισε στη χώρα, ενώ είπε πως όσο ήταν εκεί, προσπαθούσε να τους καθησυχάσει.

Τόνισε επίσης πως προσεύχεται να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να γυρίσουν.

«Δεν έχω φάει δεν έχω κοιμηθεί»

Η μητέρα του δήλωσε πως δεν έτρωγε και δεν κοιμόταν όλες αυτές τις μέρες μέχρι να γυρίσει. Μάλιστα είπε πως ακόμα δεν έχει ηρεμήσει.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή στο Σιάτλ: Το superyacht 300 εκατ. δολαρίων του Μαρκ Ζούκερμπεργκ έφτασε στο λιμάνι ενώ η Meta απέλυε 1.400 εργαζόμενους
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι συνολικές απολύσεις ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 15.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, αριθμός που αντιστοιχεί σε πάνω από το 20% του προσωπικού της εταιρείας
Το superyacht των 300 εκατ. δολαρίων του Μαρκ Ζούκερμπεργκ