Κόσμος

Σουηδία: Οι πρώτες φωτογραφίες του δράστη που σκόρπισε τον θάνατο σε σχολείο – Ψάχνουν τα κίνητρά του

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι ο δράστης ενήργησε με βάση ιδεολογικά κίνητρα

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη που σκόρπισε τον θάνατο σε σχολείο της Σουηδίας.

Ο δράστης της «χειρότερης στα χρονικά της Σουηδίας» επίθεσης φέρεται να είναι κάτοικος του Ορεμπρό, άφησε πίσω του 11 νεκρούς στο σχολείο συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του, καθώς αυτοκτόνησε.

Οι μαρτυρίες συγκλονίζουν και κανείς δεν ξέρει τι ήταν αυτό που τον οδήγησε σε αυτή την πράξη. Οι πυροβολισμοί σταμάτησαν για μισή ώρα, μετά ξανάρχισαν», αφηγήθηκαν εκπαιδευτικοί και επικαλούμενοι μαθητές αναφέρουν ότι ο δράστης φορούσε μάσκα.

Η αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο την ηλικία του, είναι 35 χρονών, ενώ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και οι πρώτες του φωτογραφίες. Οι αρχές προς το παρόν αποκλείουν ότι η επίθεση μπορεί να σχετίζεται με τρομοκρατία. Ωστόσο δεν μπορούν να αποκλείσουν περισσότερους δράστες που συνδέονται με το περιστατικό.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι ο δράστης ενήργησε με βάση ιδεολογικά κίνητρα, ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνεται ότι η επίθεση έγινε σε χώρο όπου φοιτούν ενήλικοι αλλά και μετανάστες.

Πρόκειται για το Campus Risbergska, σχολείο για την εκπαίδευση ενηλίκων το οποίο βρίσκεται σε πανεπιστημιούπολη όπου φοιτούν και παιδιά, 160 χιλιόμετρα δυτικά της Στοκχόλμης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Λαρς Χέντλιν, «αυτή τη στιγμή, η αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης ενεργούσε μόνος του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πιθανό φαινόμενο «ντόμινο» στην Καμτσάτκα μετά τον σεισμό 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία
Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην Καμτσάτκα ενδέχεται να μην είναι μεμονωμένο γεγονός, σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλη Σκορδίλη
Νηπιαγωγείο που υπέστη ζημιές από το σεισμό στη Ρωσία 2
Το Ιράν απορρίπτει κατηγορίες των ΗΠΑ για σχέδια απαγωγών και δολοφονιών στο εξωτερικό
Η Τεχεράνη κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ότι αποσπούν την προσοχή από τη σύγκρουση στη Γάζα – 14 δυτικές χώρες καταδικάζουν συντονισμένη εκστρατεία των ιρανικών υπηρεσιών
Φωτογραφία αρχείου