Κόσμος

Σούπερ μάρκετ στη Δανία βάζει τα γυαλιά στους πάντες! Έτσι δεν… εξαφανίζονται τα αντισηπτικά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πάνε οι μάσκες, πάνε τα μπουκάλια το οινόπνευμα και ας μην… πούμε για το χαρτί υγείας. Ένα σούπερ μάρκετ στη Δανία βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να… προστατεύσει τα αντισηπτικά.

Εδώ στην Ελλάδα, τα αντισηπτικά έχουν την… ίδια μοίρα με το χαρτί υγείας (πόσα meme δεν σας έχουν κάνει να γελάσετε μέχρι δακρύων αυτές τις δύσκολες μέρες;), το οινόπνευμα, τις μάσκες και τα αντισηπτικά μαντηλάκια.

Δεν είναι βέβαια μόνο οι Έλληνες που αγοράζουν όλα τα παραπάνω σαν να μην υπάρχει αύριο. Θυμηθείτε τους καυγάδες σε σούπερ μάρκετ ανά τον κόσμο για το χαρτί υγείας πχ.

Click4more Άγριο ξύλο σε σούπερ μάρκετ για το χαρτί υγείας!

Εξαίρεση από τον κανόνα φαίνεται ότι δεν είναι ούτε και η Δανία. Αλλά εκεί ένα σούπερ μάρκετ είχε μια, τουλάχιστον εντυπωσιακή, ιδέα. Η τιμή για δύο μπουκαλάκια αντισηπτικού είναι πολλαπλάσια, σε απίστευτο βαθμό πολλαπλάσια, της τιμής του ενός!  

Πρόκειται για το σουπερμάρκετ Rotunden, που ορίζει τον εαυτό του ως το πιο όμορφο σουπερμάρκετ της Δανίας και η περιγραφή που δίνει είναι: «Μια αποκλειστική εμπειρία αγορών, με σεβασμό στην πολυάσχολη καθημερινότητα του κόσμου».

Το Rotunden, λοιπόν, κατάλαβαν πολύ νωρίς ότι οι πελάτες αγόραζαν υπερβολικές ποσότητες απολυμαντικού χεριών. Και αποφάσισαν να πάρουν μέτρα. Στο ράφι του προϊόντος ανέβασαν μια ανακοίνωση, με την οποία ενημέρωναν τους καταναλωτές ότι ένα μπουκαλάκι απολυμαντικού χεριών κοστίζει 40 κορώνες Δανίας, δηλαδή 5,50 ευρώ. Δύο μπουκαλάκια -της ίδιας εταιρείας- κοστίζουν 1.000 κορώνες Δανίας, δηλαδή 134 ευρώ.

https://twitter.com/_schuermann/status/1239294777452974080?s=20

https://twitter.com/Reforg3d/status/1239566447430467584?s=20

  Στην σελίδα στο Facebook του σούπερ μάρκετ, οι υπεύθυνοι απευθύνθηκαν στους πελάτες: «Αγαπητοί πελάτες, έχουμε μεγάλη ευθύνη για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μόνον με τη βοήθεια και κατανόηση του καθενός από εσάς.

Μπορώ να βοηθήσω με τον κάτωθι τρόπο:

Να απολυμαίνω ή να πλένω τα χέρια μου στην είσοδο και να χρησιμοποιώ γάντια. Αν είστε οικογένεια, παρακαλούμε να επιτρέψετε την είσοδο μόνο σε ένα άτομο για τις αγορές, αν αυτό είναι δυνατό. Θα υπάρξουν περιπτώσεις στις οποίες ενδέχεται να περιορίζουμε τον αριθμό των ατόμων που θα δεχόμαστε ταυτοχρόνως στο κατάστημα. Στο Facebook θα σας ενημερώνουμε για όποια αλλαγή λειτουργίας. Να προσέχετε και ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».

https://www.facebook.com/rotundenhellerup/posts/2674293095951257

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ