Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε συμμορίες νεαρών και αστυνομικούς στη Σουηδία

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε συμμορίες νεαρών και αστυνομικούς στη Σουηδία

Εκατοντάδες νεαροί πυρπόλησαν αυτοκίνητα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία και με μέλη των υπηρεσιών διάσωσης σε προάστια της Στοκχόλμης, όπου διαμένουν φτωχοί μετανάστες, κατά τη διάρκεια ταραχών που σημειώθηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Χθες βράδυ, επίθεση δέχτηκε ένα αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Γιάκομπσμπεργκ, στα βορειοδυτικά της πόλης, ενώ πυρπολήθηκαν δύο σχολεία και ένα πολιτιστικό κέντρο παρά την έκκληση για ηρεμία που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ.

Οι ταραχές, που σημειώθηκαν σε μία από τις πλουσιότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συγκλονίζουν την χώρα που φημίζεται για το σύστημά της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ προκάλεσαν διάλογο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τόσο την ανεργία στους νέους όσο και την εισροή μεταναστών.

“Περίπου 30 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν χθες το βράδυ, οι εμπρησμοί συνδέονται με τις συμμορίες νεαρών και με εγκληματικές συμμορίες”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Στοκχόλμης Κγελ Λίντγκρεν.
Ο ίδιος είπε ότι χθες το βράδυ συνελήφθησαν οκτώ άτομα και ότι από τα επεισόδια δεν υπάρχουν τραυματίες.

Οι ταραχές αποδίδονται στον θάνατο ενός 69χρονου, ο οποίος ήταν οπλισμένος με ματσέτα, από τα πυρά αστυνομικών στο προάστιο Χούσμπι αυτό τον μήνα, γεγονός για το οποίο κατηγορήθηκε η αστυνομία για υπερβολική χρήση βίας. “Ολοι πρέπει να προσπαθήσουν για την αποκατάσταση της τάξης–οι γονείς, οι ενήλικες…”, είπε ο πρωθυπουργός χθες στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πατέρας άφησε το μωρό του στο αυτοκίνητο κι αυτό ξεψύχησε από θερμοπληξία

Ναρκωτικά και όπλο βρέθηκαν στο πούλμαν του Τζάστιν Μπίμπερ

Χλιαρή αντίδραση για το διαφημιστικό των Σουηδών με το δακρυσμένο παιδί

Στη Σουηδία η Όλγα Κεφαλογιάννη για να “φέρει” τουρίστες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε