Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σπάνιο βίντεο με Κορεάτισσες σκλάβες του έρωτα του ιαπωνικού στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Σπάνιο βίντεο με Κορεάτισσες σκλάβες του έρωτα του ιαπωνικού στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ένα σπάνιο βίντεο με τις “γυναίκες ανακούφισης” για τους Ιάπωνες στρατιώτες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βλέπει μετά από 70 χρόνια το φως της δημοσιότητας.

Είναι το πρώτο βίντεο από Κορεάτισσες που χρησιμοποιήθηκαν ως σκλάβες του σεξ από Ιάπωνες στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στα ασπρόμαυρα πλάνα του 1944 καταγράφεται η στιγμή που απελευθερώνονται από τις συμμαχικές δυνάμεις 7 ξυπόλυτες γυναίκες από σπίτι που λέγεται ότι ήταν οίκος ανοχής που διοικούσε ο στρατός στην κατεχόμενη Κίνα.

Μια γυναίκα με βρώμικη μπλούζα φαίνεται να μιλά με Κινέζο αξιωματούχο ενώ άλλες κοιτάζουν νευρικά κάτω και μία έγκυος αγγίζει απαλά την κοιλιά της. Οι φωτογραφίες και το υλικό από τις “γυναίκες ανακούφισης” του ιαπωνικού στρατού είναι και τα μοναδικά αρχεία της κορεατικής σεξουαλικής δουλείας.

Μετά από έρευνες στα αμερικανικά αρχεία ανακάλυψαν υλικό που φαίνεται να δείχνει σκλάβες του σεξ στο Songshan της επαρχίας Yunnan, καθώς οι συμμαχικές δυνάμεις ανέκτησαν το Songshan από την Ιαπωνία. Μια ομάδα από το πανεπιστήμιο της Σεούλ και την κυβέρνηση της Σεούλ ταυτοποίησε τις γυναίκες του βίντεο από φωτογραφίες.

“Η εμφάνισή τους, όπως τα γυμνά πόδια, δείχνει ότι ήταν υποδουλωμένες. Λόγω μιας μακράς διάρκειας διαμάχης γύρω από τη σεξουαλική δουλεία, κατέστη ζωτικής σημασίας να προσκομιστούν αποδείξεις. Αυτό το βίντεο θα ενισχύσει τα αποδεικτικά στοιχεία για τη σεξουαλική σκλαβιά την περίοδο του πολέμου”, υπογράμμισε ο καθηγητής Kang Sung-hyun από το πανεπιστήμιο SungKongHoe.

Το βίντεο, όπως δήλωσε, ανακαλύφθηκε στο US National Archives and Records Administration όπου παρέμενε στην αφάνεια για περίπου 70 χρόνια. Στο βίντεο φαίνονται δώδεκα γυναίκες σκλάβες του σεξ που κρατούνταν σε αιχμαλωσία στο Songshan τον Σεπτέμβριο του 1944. Οι συμμαχικές δυνάμεις τις ανέκριναν και τις απελευθέρωσαν δύο χρόνια αργότερα, το 1946.

Οι γυναίκες του βίντεο ταυτοποιήθηκαν από μια σειρά φωτογραφιών του Edwards C Fay που αποκαλύφθηκαν το 2000. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ονόματα των γυναικών που βρίσκονται στη λίστα των πρώην κορεατισσών σκλαβών του σεξ που αιχμαλωτίστηκαν στην Κίνα. Η έγκυος γυναίκα πιστεύεται ότι είναι η Park Young-shim.

Ήταν τον Νοέμβριο του 2015 που ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe ζήτησε συγγνώμη στις Κορεάτισσες γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν ως σκλάβες του σεξ από στρατιώτες και έδωσαν πάνω από 5,37 εκατομμύρια λίρες για να βοηθήσουν τα θύματα.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε