Site icon NewsIT
18:07 Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Σταματούν τις διαπραγματεύσεις αν δεν σταματήσει ο εποικισμός

Οι Παλαιστίνιοι δεν πρόκειται να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, όσο δεν παγώνει πλήρως η ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα στην Ιερουσαλήμ.

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Αυτό είναι το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στη Σύρτη της Λιβύης.

“Η επανάληψη των διαπραγματεύσεων απαιτεί το πλήρες πάγωμα των ισραηλινών εποικιστικών δραστηριοτήτων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Ιερουσαλήμ”, τονίζουν στο ανακοινωθέν τους οι Άραβες ηγέτες και υπογραμμίζουν την ανάγκη για ένα χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων στην περίπτωση που αυτές επαναληφθούν. 

Την ίδια στιγμή απευθύνουν έκκληση στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, “να παραμείνει προσηλωμένος στην αρχική του θέση για πλήρες πάγωμα της ισραηλινής εποικιστικής πολιτικής σε όλα τα κατεχόμενα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ”.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version