Κόσμος

Στη Σαουδική Αραβία ο Ολάντ – Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου

Επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία πραγματοποιεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στο νέο βασιλιά της χώρας Σαλμάν για τον θάνατο του προκατόχου του Αμπντάλα.

Ο Γάλλος πρόεδρος συνοδεύεται από τον υπουργό Αμύνης Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο ένας από τους γιους του θανόντος, ο πρίγκιπας Τούρκι μπιν Αμπντάλα, κυβερνήτης της επαρχίας του Ριάντ.

Ο Ολάντ είχε αργότερα μια κατ’ ιδίαν συνάντηση διάρκειας περίπου σαράντα πέντε λεπτών με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος βρίσκεται επίσης στο Ριάντ για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

«Η Σαουδική Αραβία είναι εταίρος, τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο», είχε υπογραμμίσει ο Ολάντ χθες Παρασκευή μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, προσθέτοντας ότι είχε οικοδομήσει με τον Αμπντάλα «σχέσεις εμπιστοσύνης», συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος του «αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Ερωτηθείς σχετικά με τον μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τη σαουδαραβική δικαιοσύνη σε 1.000 μαστιγώσεις για «προσβολή του Ισλάμ», ο Γάλλος πρόεδρος είχε απαντήσει ότι η χώρα του είναι «προσηλωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα» και ότι το τονίζει αυτό σε όλες όποια χώρα κι αν επισκέπτεται στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ένοπλη οργάνωση NRF της Υεμένης «μπλόκαρε» μεγάλο φορτίο με όπλα από το Ιράν που προοριζόταν για τους Χούθι
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, CENTCOM έκανε επίσημη ανακοίνωση τονίζοντας ότι κατασχέθηκαν πάνω από 750 τόνοι πυρομαχικών, καθώς και όπλα και ισχυροί πύραυλοι
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Χούθι
Σε φυλάκιση 23 ετών καταδικάστηκε 22χρονος Ρώσος στρατιωτικός για εσχάτη προδοσία - Έδινε πληροφορίες και ονόματα σε Ουκρανούς
Ο 22χρονος Αντόν Χοζάγεφ συνεργάστηκε με τη λεγεώνα «Ελευθερία της Ρωσίας» και το κίνημα «Atesh» της Κριμαίας και δεν θεωρεί τον εαυτό του ένοχο
Ρωσικός στρατός
Το αβέβαιο μέλλον του Μπαϊρού μετά την «τολμηρή» πρόταση για κατάργηση 2 αργιών στη Γαλλία
Ο Μπαϊρού υποστήριξε ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες - Παρόμοια κίνηση στο παρελθόν οδήγησε τον Γάλλο πρώην πρωθυπουργό Ραφαρέν σε παραίτηση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού 2