Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στις φλόγες ο Βεζούβιος! Συγκλονιστικές εικόνες [vids, pics]

Φωτογραφία από YouTube
Φωτογραφία από YouTube

Οι πλαγιές του Βεζούβιου παραδόθηκαν σήμερα στο έλεος της φωτιάς, κοντά στη Νάπολη, και περίπου 70 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να θέσουν υπό έλεγχο πολλά πύρινα μέτωπα, την ώρα που οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να προσδιοριστεί εάν οι πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό.

Οι στήλες καπνού από τις τέσσερις εστίες φωτιάς ήταν ορατές σήμερα από τη Νάπολη, στους πρόποδες του ηφαιστείου, και η έντονη μυρωδιά καμένου έχει καλύψει την περιοχή, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Δείτε τις εικόνες από τη Νάπολι…

Η φωτιά έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη δεκάδες στρέμματα δάσους και βλάστησης στο φυσικό πάρκο του Βεζούβιου, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν θύματα.

Εκτός των 70 πυροσβεστών που επιχειρούν στην περιοχή, πολλοί εκ των οποίων ήλθαν ως ενισχύεις από το Τορίνο, έχουν αναπτυχθεί τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και τριάντα οχήματα.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο

 

 

 

 

Ερευνούν το ενδεχόμενο εμπησμού!

Το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού ανέφερε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας, Τζαν Λούκα Γκαλέτι, που επισκέφθηκε την περιοχή. Η εισαγγελία του Τόρε Ανουτσιάτα, περιοχής που βρίσκεται κοντά στην Πομπηία, ξεκίνησε έρευνα.

 

«Θα οδηγήσουμε τους πυρομανείς ενώπιον της Δικαιοσύνης με απόλυτη αποφασιστικότητα: πρόκειται για ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με κάθειρξη 15 ετών και εάν κάποιος έβαλε φωτιά στον Βεζούβιο, θέλω να τον δω στην φυλακή για 15 χρόνια» δήλωσε ο Γκαλέτι.

 

«Δεν μπορώ προς το παρόν να πω εάν η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού ή όχι όμως μου φαίνεται παράξενο ότι τρεις από τις εστίες ξέσπασαν στην ίδια περιοχή» υπογράμμισε ο υπουργός.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν δορυφορικές φωτογραφίες όπως και επίσης φωτογραφίες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να καθορίσουν εάν ανθρώπινο χέρι βρίσκεται πίσω από τις φωτιές.

Εκτός της Καμπανίας, πολλές περιοχές της Ιταλίας βρίσκονται αντιμέτωπες με καταστροφικές πυρκαγιές. Ιδίως η περιοχή της Κοζέντσας, στην Καλαβρία (νότια) ή της Πεσκάρας στο Αμπρούτσο (κεντρικά).

Η Σικελία, όπου η θερμοκρασία έχει ανέλθει στους 40 βαθμούς κελσίου, βρίσκεται επίσης στο έλεος της φωτιάς. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια της φωτιάς ή την έλλειψη μέτρων πρόληψης.

«Αυτό που συνέβη είναι η μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων ετών για τη βιοποικιλότητα» επισήμαναν από τη Σικελία εκπρόσωποι των μεγαλύτερων αγροτικών ενώσεων.

Συνολικά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν αυτήν τη στιγμή στην Ιταλία σε 900 περιστατικά: τα δύο τρίτα αφορούν φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε βλάστηση, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε