Κόσμος

Στο έλεος της φύσης η Ινδονησία: Καταρρακτώδεις βροχές μετά τον καταστροφικό σεισμό (pics)

Οι καταρρακτώδεις βροχές περιπλέκουν σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από τον σεισμό των 6,2 βαθμών στη νήσο Σουλαουέσι της Ινδονησίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 73 ανθρώπους.

Περισσότεροι από 820 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και πάνω από 27.800 έχουν μείνει άστεγοι.

indonesia

Με γερανούς οι αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις έρευνας στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν στην πόλη Μαμούτζου, την πλέον πληγείσα από την ισχυρή σεισμική δόνηση της Παρασκευής.

«Οι βροχές προκαλούν επιπρόσθετες δυσκολίες, καθώς υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση ορισμένα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, όπως και οι μετασεισμοί», περιέγραψε ένας διασώστης, ο 37χρονος Οκταβιάντο.

Τα βαριά οχήματα επομένως πρέπει να επιχειρούν λαμβάνοντας κάθε προφύλαξη, καθώς το να απομακρύνουν τα συντρίμμια πολύ γρήγορα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τους ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από αυτά.

«Όλοι οι άνθρωποι που βρήκαμε ήταν νεκροί», λέει ο Οκταβιάντο.

«24 και πλέον ώρες, είναι πιθανόν όσοι παγιδεύτηκαν στα χαλάσματα να έχουν πεθάνει».

indonesia

Στις εικόνες που καταγράφηκαν από ψηλά από την πρωτεύουσα της επαρχίας δυτικό Σουλαουέσι, μια πόλη 100.000 κατοίκων, διακρίνονται κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί, μεταξύ αυτών, ένα νοσοκομείο και το γραφείο του κυβερνήτη.

Οι σεισμοπαθείς καταγγέλλουν ότι δεν έχουν τρόφιμα και κουβέρτες. Είδη πρώτης ανάγκης και εξοπλισμοί έκτακτης ανάγκης μεταφέρθηκαν στο νησί με αεροπλάνα και πλοία, ενώ το πολεμικό ναυτικό έστειλε ένα πλωτό νοσοκομείο για να συνδράμει.

 

Πλημμύρες και έκρηξη ηφαιστείου

Δύο εβδομάδες μετά την έλευση του νέου έτους, ο σεισμός των 6,2 βαθμών δεν είναι, ωστόσο, η μόνη φυσική καταστροφή που πλήττει την τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Καταστροφικές πλημμύρες στις επαρχίες βόρειο Σουλαουέσι και νότιο Βόρνεο έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 5 ανθρώπους αυτόν τον μηνά, ενώ από τις κατολισθήσεις στην επαρχία δυτική Ιάβα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές.

Στις 9 Ιανουαρίου, αεροσκάφος της Sriwijaya Air συνετρίβη στη Θάλασσα της Ιάβας με 62 επιβαίνοντες.

indonesia

Επιπλέον, το ηφαίστειο Σεμέρου εξερράγη χθες, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή απομακρύνσεις πληθυσμών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στην Ελβετία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν Μοντανά - Ασφυξία στα νοσοκομεία με 100 τραυματίες
Οι ελβετικές αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης - Παραμένουν ακόμα άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη - Σε σοβαρή κατάσταση πολλοί από τους τραυματίες
Φονική έκρηξη σε μπαρ στο θέρετρο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
13
«Ευχόμαστε να μην υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στο Κραν Μοντανά» λέει το ΥΠΕΞ - Γραμμή βοήθειας
«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν οι ελληνικές πρεσβευτικές αρχές στη Βέρνη, αλλά ακόμη δεν έγιναν γνωστά ούτε τα αίτια της πυρκαγιάς» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος
Έκρηξη στο Κραν Μοντανά
2026: Τα γεγονότα που περιμένουμε την νέα χρονιά – Από την επιστροφή των αστροναυτών γύρω από την Σελήνη μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Από το διάστημα και τα γήπεδα του Μουντιάλ έως τις κάλπες, τις γεωπολιτικές συγκρούσεις και την κλιματική κρίση, το νέο έτος αναμένεται να φέρει εξελίξεις που μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο
Χάρτινα γιαλιά