Κόσμος

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ την Τετάρτη

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, θα απευθύνει επίσημη ομιλία στους ευρωβουλευτές την Τετάρτη το μεσημέρι στο Στρασβούργο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κατάσταση στη Συρία, η προσφυγική κρίση και ο ρόλος της ΕΕ στην υλοποίηση των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης για το 2030 αναμένεται να είναι μεταξύ των θεμάτων στα οποία θα αναφερθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.
 
Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, και ο κ. Γκουτέρες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου αμέσως μετά την πανηγυρική συνεδρίαση στην ολομέλεια.
 
Ο Αντόνιο Γκουτέρες διετέλεσε Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες από τον Ιούνιο του 2005 έως τον Δεκέμβριο του 2015 και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 1995 έως το 2002. Διαδέχτηκε τον Μπαν Κι-Μουν στη θέση του  Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ την 1η Ιανουαρίου 2017.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156