Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στρασβούργο: Βρήκαν βίντεο με τον δράστη να ορκίζεται πίστη στον ISIS

Στρασβούργο

Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος είχε ορκιστεί ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο με τους πέντε νεκρούς. Βρέθηκε βίντεο στο σπίτι του.

Ήταν βράδυ της 11ης Δεκεμβρίου όταν ο Σερίφ Σεκάτ, οπλισμένος με πιστόλι και μαχαίρι, επιτέθηκε σε ανυποψίαστους πολίτες σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο. Το Ισλαμικό Κράτος είχε σπεύσει να αναλάβει την ευθύνη, αποκαλώντας τον 29χρονο «στρατιώτη του χαλιφάτου».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, είχε χαρακτηρίσει τον ισχυρισμό του ISIS «απόλυτα καιροσκοπικό». Σύμφωνα όμως με Γάλλο δικαστικό αξιωματούχο, στο σπίτι του Σεκάτ βρέθηκε USB όπου είχε αποθηκεύσει βίντεο στο οποίο κατέγραψε τον εαυτό του να ορκίζεται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι γαλλικές αρχές βρήκαν το αποθηκευμένο στο φλασάκι βίντεο κατά τη διάρκεια των ερευνών στο σπίτι του δράστη, στο Στρασβούργο.

Ο Σερίφ Σεκάτ, ο 29χρονος δράστης επίθεσης με βαρύτατο ποινικό μητρώο, σκότωσε πέντε ανθρώπους στην επίθεση της 11ης Δεκεμβρίου. Έπεσε νεκρός δυο μέρες μετά σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τη γαλλική αστυνομία στη συνοικία του Στρασβούργου όπου είχε μεγαλώσει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις