Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στρατοκρατούμενη η Ουάσινγκτον: Αναβλήθηκε η πρόβα για την ορκωμοσία Μπάιντεν

Στρατοκρατούμενη η Ουάσινγκτον: Αναβλήθηκε η πρόβα για την ορκωμοσία Μπάιντεν

Είναι τόσο τεταμένη η κατάσταση στην Ουάσινγκτον, μόλις πέντε μέρες πριν ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν, που ακόμη και η πρόβα για την ορκωμοσία του έπρεπε να… αναβληθεί!

Η πρόβα για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν έξω από το Καπιτώλιο (μέσα στο οποίο έχουν… στρατοπεδεύσει Εθνοφρουροί) επρόκειτο να γίνει την Κυριακή.

Αλλά χθες (14.01.2021) το βράδυ, σύμφωνα με το Politico, η πρόβα αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας.

Η πρόβα της τελετής σχεδιάζεται πλέον να γίνει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Με Lady Gaga και JLo η ορκωμοσία Μπάιντεν

Μπορεί η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ να είναι διαφορετική απ’ όλες τις άλλες, λόγω της κατάστασης που δημιούργησε η εισβολή στο Καπιτώλιο από οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και λόγω του κορονοϊού, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει και… λάμψη.

Τζένιφερ Λόπεζ και Lady Gaga θα συμμετάσχουν στην τελετή για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Η Lady Gaga θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο και η Τζένιφερ Λόπεζ θα δώσει μια μουσική παράσταση.

Click4more Η Ιβάνκα Τραμπ ήθελε να πάει στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν κάνοντας έξαλλο τον πατέρα της

Στην τελετή θα συμμετάσχουν ακόμη ένας μαύρος πυροσβέστης από την Τζόρτζια, μία πρώην Νέα Δαφνοστεφής Ποιήτρια, ένας καθολικός ιερέας και ένας πάστορας από τη γενέτειρα του Μπάιντεν, το Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ.

Η τελετή της ορκωμοσίας θα είναι περιορισμένη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια αφού ένας όχλος υποστηρικτών του Τραμπ επιτέθηκε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ επιδιώκοντας να αποτρέψει την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν από το νομοθετικό σώμα.

Το κοινό δεν θα μπορεί να είναι παρόν για να παρακολουθήσει την ορκωμοσία που θα γίνει στον δυτικό τομέα του κτιρίου του Καπιτωλίου, ο οποίος έχει πλέον οχυρωθεί με φράκτες και προστατεύεται από χιλιάδες μέλη της Εθνοφρουράς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις