Κόσμος

Η συγγνώμη του Στόλτενμπεργκ για το “Μακεδονία”

Δεν επρόκειτο για ηθελημένη πράξη αλλά για λάθος απολογήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με την αναφορά του στα Σκόπια ως «Μακεδονία», όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές. 

Ο κ. Στόλτενμπεργκ απολογήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε άμεσα με τον μόνιμο αντιπρόσωπό μας στο ΝΑΤΟ, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, κατά την οποία του μεταφέρθηκε η έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για τις αναφορές του σε «Μακεδονία» κατά την διάρκεια δηλώσεών του στον Τύπο, αναφορές που προκάλεσαν τουλάχιστον έκπληξη και επέτρεψαν να αντληθούν λανθασμένα συμπεράσματα.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είπε ότι αντελήφθη το λάθος του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Τύπου. Παρακάλεσε δε τον μόνιμο αντιπρόσωπό μας στο ΝΑΤΟ να μεταφέρει έκφραση συγγνώμης του ιδίου στους υπουργούς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ, τονίζοντας ότι, φυσικά, δεν επρόκειτο για ηθελημένη πράξη και σημείωσε ότι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί πάντα την ορθή ονομασία του κράτους αυτού. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
NYT: Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή θα συναντηθεί με τον επικεφαλής των διαπραγματευτών της Χαμάς
Η Χαμάς, επιδιώκει να επεκτείνει τον έλεγχό της στη Γάζα την ώρα που σιγά-σιγά αρχίζουν να παίρνουν μορφή τα αμερικανικά σχέδια για το μέλλον του θύλακα
REUTERS