Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συγκρούσεις και στο Παρίσι! Οδοφράγματα και δακρυγόνα σε αντιρατσιστική διαδήλωση (pics, vid)

Συγκρούσεις και στο Παρίσι! Οδοφράγματα και δακρυγόνα σε αντιρατσιστική διαδήλωση (pics, vid)

Εκτός από τις ΗΠΑ, επεισόδια σημειώθηκαν και στο Παρίσι, αφού η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδήλωση για τον θάνατο το 2016 του 24χρονου μαύρου Γάλλου Αντάμα Τραορέ σε αστυνομική επιχείρηση.

Η συγκέντρωση είχε επίσης και τον χαρακτήρα της υποστήριξης των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων αφού κάποιοι διαδηλωτές άναψαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα σε λεωφόρο στο βόρειο Παρίσι.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα εκεί για να πραγματοποιήσουν διαδήλωση στη μνήμη του Τραορέ.

click4more: Χιλή: Όλο και χειρότερα! Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού και θανάτων σε ένα 24ωρο

Οι διαδηλωτές αψήφησαν απαγόρευση της αστυνομίας για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης λόγω του κινδύνου πρόκλησης ταραχών και εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Η διαδήλωση προσέλκυσε μέσω των social media την προσοχή ανθρώπων που υποστηρίζουν το κίνημα “Black Lives Matter” (Οι ζωές των μαύρων μετρούν) και αυτών που υποστηρίζουν τις διαδηλώσεις που γίνονται στις ΗΠΑ έπειτα από τον θάνατο στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ μετά την ακινητοποίησή του από έναν λευκό αστυνομικό με το γόνατό του πάνω στον λαιμό του για σχεδόν εννέα λεπτά.

Ο Ανταμά Τραορέ έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης και από την βία που ασκήθηκε εναντίον του από τρεις χωροφύλακες. Α

Ιατροδικαστικά συμπεράσματα από τότε έχουν δείξει πως όντως αυτή ήταν η αιτία θανάτου του, ενώ κάποια άλλα – τα οποία έχουν γνωρίσει σφοδρή κριτική – το αρνούνται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις