Κόσμος

Σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο: Πώς έγινε το δυστύχημα με τους 32 νεκρούς (pics, vids)

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και 66 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων στην πόλη Σοχάγκ στη νότια Αίγυπτο. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι «άγνωστοι» ενεργοποίησαν το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε περίπου 460 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου και είχε ως αποτέλεσμα των εκτροχιασμό πολλών βαγονιών. «Τριάντα δύο πολίτες σκοτώθηκαν και 66 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο τρένων στην Τάχτα, στο διαμέρισμα της Σοχάγκ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

Δείτε φωτογραφίες:

egypt trains reuters egypt trains reuters

«Τα τρένα συγκρούστηκαν ενώ κινούνταν χωρίς μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο βαγόνια τους και ένα τρίτο να ανατραπεί», δήλωσε μια πηγή στο Reuters.

Όπως ανακοίνωσε η αρχή των σιδηροδρόμων της χώρας, τα τρένα συγκρούστηκαν όταν ενεργοποιήθηκε από “αγνώστους” το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, κοντά στην Σοχάγκ με αποτέλεσμα να σταματήσει το προπορευόμενο τρένο και το άλλο να πέσει πάνω του.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=UukCiJCqPJU

Η υπουργός Υγείας Χάλα Ζάγεντ βρίσκεται καθ΄οδόν προς τον τόπο του δυστυχήματος για «να παρακολουθήσει την κατάσταση της υγείας των τραυματιών», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Δείτε φωτογραφίες:

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στο σημείο βρίσκονται δεκάδες ασθενοφόρα και μεταφέρουν τραυματίες.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Δείτε βίντεο:

Η Αίγυπτος έχει ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στην περιοχή και είναι συχνά τα δυστυχήματα.

Η πιο πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της Αιγύπτου σημειώθηκε το 2002, όταν τυλίχθηκε στις φλόγες ένα τρένο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 370 άνθρωποι, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γαλλία ζητά να συμπεριληφθούν οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν στην λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις
Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες» εάν η ΕΕ αποφασίσει να καταχωρήσει τους Φρουρούς στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
Εμανουέλ Μακρόν
Το Ιράν είναι «με το δάχτυλο στη σκανδάλη» αλλά δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε σήμερα ότι συνολικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίσκονται 10 αμερικανικά πολεμικά σκάφη, μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν»
Ιράν
Μετέωρη η «αποκλιμάκωση» που υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Μινεάπολη - «Ο δήμαρχος Φρέι παίζει με τη φωτιά»
Ο Τζέικομπ Φρέι είχε δηλώσει ότι «δεν θα εφαρμόσει τους ομοσπονδιακούς νόμους περί μετανάστευσης» με τον Αμερικανό πρόεδρο να απαντά ότι «η δήλωση αποτελεί πολύ σοβαρή παραβίαση του νόμου»
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε διαμαρτυρία για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Alex Pretti από ομοσπονδιακούς πράκτορες μετανάστευσης στο Μινεάπολις