Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (pics, vids)

Σύγκρουση τρένων στην Αίγυπτο – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (pics, vids)

Σύγκρουση δύο τρένων σημειώθηκε την Παρασκευή (26/3) βόρεια της πόλης Σοχάγκ στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της χώρας, μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 32 άνθρωποι και οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 66. 

Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από το Κάιρο. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων της Αιγύπτου η μία αμαξοστοιχία χτύπησε την άλλη από πίσω. Ως αποτέλεσμα τρία βαγόνια εκτροχιάστηκαν ενώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Τα τρένα συγκρούστηκαν ενώ κινούνταν χωρίς μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο βαγόνια τους και ένα τρίτο να ανατραπεί», δήλωσε μια πηγή ασφαλείας στο Reuters.

Όπως μεταδίδει το Meddle East Eye, στο σημείο βρίσκονται ήδη 49 ασθενοφόρα και μεταφέρουν τραυματίες στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NILE TV, οι υγειονομικές αρχές έχουν στείλει 36 ασθενοφόρα.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν εκτροχιασμένα βαγόνια τρένου πάνω από ένα κανάλι με νερό.

Δείτε φωτογραφίες: 

Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος έχει ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στην περιοχή και είναι συχνά τα δυστυχήματα.

Δείτε βίντεο: 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις