Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Συναγερμός 6 μέρες πριν το Euro! Συνέλαβαν Γάλλο με 100 κιλά εκρηκτικά και καλάσνικοφ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία, έξι ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2016, καθώς συνελήφθη ένας Γάλλος στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας, με 100 κιλά εκρηκτικών στο αυτοκίνητό του, τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και πολλά Καλάσνικοφ, τα οποία προσπαθούσε να περάσει λαθραία στη Γαλλία.

Ο άνθρωπος εικάζεται ότι είναι μέλος ομάδας που σκόπευε να σκορπίσει το χάος στα γήπεδα του Euro 2016.

Τη σύλληψη επιβεβαίωσε το RIA Novosti μέσω της συνοριακής υπηρεσίας της Ουκρανίας. “Ναι, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτό που συνέβη, αλλά είναι η SBU (υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας) υπεύθυνη για τις διευκρινίσεις” είπε το κανάλι. Η SBU, υπηρεσία ασφάλειας της Ουκρανίας, η οποία παρεμβαίνει σε υπόθεση που εμπλέκονται αλλοδαποί, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα με το γαλλικό ειδησεογραφικό site, DNA, ο άνδρας συνελήφθη στις 21 Μαΐου και εξακολουθεί να κρατείται από τις ουκρανικές αρχές. Η αναφορά λέει ότι ο άντρας ήταν πιθανό να προσπαθούσε να αποκτήσει ακόμη περισσότερα όπλα.

Το 20minutes.fr μεταδίδει ότι ο άνδρας είναι 25 ετών και κατάγεται τη βορειοδυτική Λορέν, ενώ το M6 TV αναφέρει πως έγιναν έρευνες στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν εκρηκτικά και ένα μπλουζάκι με ακροδεξιά σύμβολα.

ΠΗΓΗ: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε