Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συναγερμός για τον κορονοϊό στη Νέα Υόρκη: Κλείνουν επιχειρήσεις, περιορισμοί στις μετακινήσεις

Νέα Υόρκη κορονοϊός

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, είπε ότι σε όσους δεν τηρήσουν τις εντολές θα επιβάλλονται πρόστιμα, ενώ οι επιχειρήσεις που δεν συμμορφωθούν θα κλείσουν υποχρεωτικά.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε σήμερα ότι όλες οι μη αναγκαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν και οι εργαζόμενοι που δεν είναι απολύτως απαραίτητοι θα μείνουν στα σπίτια τους. Με εκτελεστικό διάταγμα, απαγορεύονται επίσης όλες οι συναθροίσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Είναι η πιο δραστικές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε. Μείνετε μέσα, βγείτε έξω για να ασκηθείτε μόνοι σας», είπε ο κυβερνήτης.

Τα μέτρα αυτά είναι παρόμοια με εκείνα που έλαβε χθες ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, όπου όλη η Πολιτεία έχει τεθεί σε καραντίνα.

Ο Κουόμο είπε ότι σε όσους δεν τηρήσουν την εντολή θα επιβάλλονται πρόστιμα ενώ οι επιχειρήσεις που δεν συμμορφωθούν θα κλείσουν υποχρεωτικά.

Στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα 7.102 κρούσματα της νόσου Covid-19. Από αυτούς τους ασθενείς, το 18% -δηλαδή περίπου 1300- νοσηλεύεται.

click4more: Έτσι ξεκλήρισε ο κορονοϊός μια οικογένεια στο Νιου Τζέρσεϊ

Ο κυβερνήτης έκανε έκκληση για την κατασκευή αναπνευστικών συσκευών και προστατευτικών μασκών για μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων. «Οι αναπνευστικές συσκευές για αυτόν τον πόλεμο είναι ότι ήταν οι πύραυλοι στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», σχολίασε, προσθέτοντας ότι η Πολιτεία θα δώσει πριμ στις εταιρείες που θα μπορούσαν να παράσχουν περισσότερο προστατευτικό εξοπλισμό, γάντια και μάσκες. Κάλεσε όσες εταιρείες από αυτές έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην παραγωγή τέτοιων ειδών «να είναι δημιουργικές».

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) έχει κλείσει προσωρινά τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο Τζ. Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης επειδή ένας τεχνικός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Οι ελεγκτές θα εργάζονται προσωρινά από άλλη τοποθεσία.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι πέθαναν στις ΗΠΑ και πάνω από 12.000 κρούσματα είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις