Κόσμος

Συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν: Ο τουρκικός Τύπος άρχισε την προπαγάνδα… από νωρίς!

Στην παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Λονδίνο, αλλά και στη σημερινή συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρεται ο τουρκικός Τύπος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τουρκική προπαγάνδα άρχισε πριν καν συναντηθούν οι δύο ηγέτες, κάνοντας λόγο -για ακόμα μία φορά- στον “πανικό της Ελλάδας” μετά τη συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη.
“Ο Μητσοτάκης ζήτησε συνάντηση” αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της η “Aksam”, αναφερόμενη στην ενόχληση της Αθήνας για τη συμφωνία Άγκυρας – Λιβύης, ενώ επικαλείται και τη δήλωση Ερντογάν: “ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε συνάντηση, θα μιλήσουμε για όλα”.

aksam

Ανάλογο είναι το πρωτοσέλιδο της Turgun”, που εστιάζει στη συμφωνία με τη Λιβύη, γράφοντας χαρακτηριστικά “Έλληνες και Κύπριοι” σε πανικό” και τονίζοντας πως και οι δύο χώρες ζήτησαν το κείμενο της συμφωνίας.

turkgun

Η “Sozcu” κράζει την Ουάσινγκτον, γράφοντας ότι “διοργάνωσε θέατρο “καλής και κακής αστυνομίας” για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ”.

sozcu    eVO

Η “Star” αναφέρει ότι ο Ερντογάν έκανε έκκληση στο ΝΑΤΟ για αγώνα κατά της τρομοκρατίας.star    WIqi

“Το ΝΑΤΟ πρέπει να βασίζεται στις αρχές κατά της τρομοκρατίας”, αναφέρει η “Yeni Akit”.   yeni akit Στις 16.30 (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να αρχίσει η κρίσιμη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Λονδίνο.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, από την πλευρά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας η συμφωνία που έκανε με τη Λιβύη, καθώς και οι έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Επιπλέον, στο τετ α τετ των δύο ηγετών αναμένεται να συζητηθεί το προσφυγικό, καθώς τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Ερντογάν θα επιδιώξουν τις συνομιλίες για αυτό το ζήτημα που… καίει και τις δύο χώρες.

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Το… θρίλερ πριν από τη συνάντηση

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, χθες, Τρίτη, επικράτησε ένα… θρίλερ με το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το πρωί, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε ανακοινώσει ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο το απόγευμα, η συνάντηση ξαφνικά… εξαφανίστηκε από το πρόγραμμα του “σουλτάνου”.

Click4more: Ο τερματισμός των τουρκικών προκλήσεων «όρος» για διάλογο – Τι θα πει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν

Το timimg δεν ήταν τυχαίο, καθώς μόλις είχε μεταδώσει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, να “παγώσει” η Ελλάδα τον διάλογο με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε στρατιωτικό επίπεδο. Κυβερνητικές πηγές, λίγες ώρες αφού είχε γίνει γνωστή η απόφαση, προχώρησαν σε διάψευση.
Τότε, η συνάντηση με τον Μητσοτάκη… επανεμφανίστηκε στο πρόγραμμα του Ερντογάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: «Θρίλερ» η μάχη για τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας - Έκλεισαν οι πρώτες κάλπες σε Ιντιάνα και Κεντάκι - Live οι εξελίξεις
Οι Δημοκρατικοί θέλουν να αποκτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν ευκολότερα τα σχέδια του Τραμπ και να ξεκινήσουν έρευνες για τον Αμερικανό πρόεδρο και τους συνεργάτες του
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Ισπανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών μετά την τραγωδία με τους 69 νεκρούς – «Δεν μπορώ να παραμείνω στη θέση μου»
Στο επίκεντρο της έρευνας για την τραγωδία στο Τολέδο βρίσκονται τα συστήματα ασφαλείας και οι εντολές που δόθηκαν πριν από τη σύγκρουση των τρένων
Διασώστες στο σημείο μετά τη σύγκρουση τρένων υψηλής ταχύτητας, η οποία σημειώθηκε μεταξύ των πόλεων Μόρα και Οργκάθ, κοντά στο Τολέδο της Ισπανίας 15
Το νέο κλίμα τρομοκρατίας που εξαπλώνεται σαν ιός – Κυβερνοεπιθέσεις, απειλές για βόμβες, προμήθειες για 72 ώρες ακόμα και σενάρια για πυρηνική καταστροφή
Ο φόβος τα τελευταία 24ωρα έχει πάρει άλλη μορφή και εκδηλώνεται με την διαταραχή της καθημερινότητας των πολιτών
Παρίσι 121