Site icon NewsIT
07:34 Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Συνέλαβαν 84 ύποπτους για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Σοκάρει ολόκληρη τη Βρετανία η υπόθεση με τη σύλληψη 84 υπόπτων για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και ευάλωτων ατόμων που φιλοξενούνταν σε 18 μονάδες φροντίδας της Ουαλίας από το 1963 έως το 1992.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι βρετανικές αρχές προχώρησαν στις συλλήψεις μετά από εκτεταμένη έρευνα η οποία ξεκίνησε μετά από καταγγελίες για συνολικά 140 κακοποιήσεις κοριτσιών και αγοριών ηλικίας 7-19 ετών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η έρευνα έγινε υπό την άμεση εποπτεία της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών, Τερέζα Μέι και οδήγησε στη σύλληψη των 84 υπόπτων εκ των οποίων οι 75 είναι άνδρες και οι εννέα γυναίκες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, υπάρχουν αποδείξεις για σοβαρά εγκλήματα σε βάρος νέων και ευάλωτων ατόμων, από τους ενήλικες που ήταν υπεύθυνοι για τη φροντίδα τους.

Όπως ανέφερε ο Μάρκ Πόλιν, αστυνομικός διευθυντής για τη Βόρεια Ουαλία, τα εγκλήματά των συλληφθέντων δεν θα μείνουν ατιμώρητα, παρά «το χρόνο που πέρασε».

Η εκτεταμένη έρευνα κατά υπόπτων για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ξεκίνησε από το υπουργείο Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, μετά το σκάνδαλο παιδεραστίας, που αφορούσε τον πρώην παρουσιαστή του BBC, Τζίμι Σάβιλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο παρουσιαστής του BBC είχε προσπαθήσει να βιάσει 450 άτομα από 8 έως 47 ετών

ΣΟΚ! Βρετανός παρουσιαστής κακοποίησε 60 παιδιά 13 – 16 ετών!

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version