Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο παρουσιαστής του BBC είχε προσπαθήσει να βιάσει 450 άτομα από 8 έως 47 ετών

Ο παρουσιαστής του BBC είχε προσπαθήσει να βιάσει 450 άτομα από 8 έως 47 ετών

34 βιασμοί, 214 επιβεβαιωμένες σεξουαλικές επιθέσεις. Κάποτε ο Τζίμι Σάβιλ ήταν ο ήρωας της Βρετανίας. Τώρα πια, όλοι μιλούν για έναν από τους μεγαλύτερους σάτυρους που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Ο διάσημος παρουσιαστής του BBC πέθανε το 2011 σε ηλικία 84 ετών. Έως τότε, κανείς δεν ήξερε τα αρρωστημένα ένστικτά του. Εκτός από την ηγεσία του βρετανικού δικτύου που σιώπησε. Γι’ αυτό άλλωστε το τσουνάμι των αποκαλύψεων την… πήρε και τη σήκωσε!

Η έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία για τα έργα και τις ημέρες του Τζίμι Σάβιλ είναι το λιγότερο σοκαριστική. Τα θύματά του ήταν από 8 έως 47 ετών. Πολλές από τις επιθέσεις του, τις είχε διαπράξει σε ψυχιατρική κλινική ή σε νοσηλευτικά ιδρύματα και φυλακές όπου προσέφερε εθελοντικά υπηρεσίες. Ήταν ένας από τους τρόπους για να βρίσκει τα θύματά του. Γίνεται ακόμη πιο αρρωστημένο αν σκεφτεί κανείς ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ τον είχε χρίσει ιππότη για τη φιλανθρωπική του δράση.

Φυσικά, πεδίο δράσης του ήταν και οι εγκαταστάσεις του BBC, όπου εργαζόταν από το 1965. Μια επίθεση είχε καταγραφεί το 2006, στα γυρίσματα της δημοφιλούς εκπομπής Top of the Pops. Η πρώτη επίθεση φέρεται να έγινε, σύμφωνα με την αστυνομία, το 1955 στο Μάντσεστερ και η τελευταία έγινε το 2009, όταν ο Σάβιλ ήταν 82 ετών!

Από τα θύματά του, το 73% ήταν κάτω από 18 ετών και το 92% ήταν κορίτσια και γυναίκες. Συνολικά καταγράφηκαν 214 επιθέσεις περιλαμβανομένων 34 βιασμών ή κακοποιήσεων.
Από τον Οκτώβριο του 2011 όταν ο Σάβιλ πέθανε, έχουν γίνει στην αστυνομία 450 καταγγελίες για επιθέσεις από τον αστέρα του BBC τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Οι έρευνες της αστυνομίας άρχισαν πριν από τρεις μήνες αφού προβλήθηκε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ το οποίο περιείχε καταγγελίες για την δράση του.
«Είναι πλέον σαφές ότι ο Σάβιλ κρυβόταν παραμένοντας σε κοινή θέα, ότι χρησιμοποιούσε την διασημότητά του και τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες για να αποκτά ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε ευάλωτους ανθρώπους επί έξι δεκαετίες», αναφέρεται στην έκθεση.

«Το αποτύπωμα των επιθέσεων του Σάβιλ ήταν τεράστιο», είπε ο Πίτερ Σπίντλερ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο Σάβιλ δρούσε ως «σεξουαλικός θηρευτής» και η φύση των επιθέσεών του ήταν «ευκαιριακή».

Οι αποκαλύψεις για την δράση του Σάβιλ προκάλεσαν κρίση στο BBC και οδήγησαν στην παραίτηση του γενικού διευθυντή του που βρισκόταν μόλις 54 ημέρες στη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΟΚ! Βρετανός παρουσιαστής κακοποίησε 60 παιδιά 13 – 16 ετών!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε