Κόσμος

Συρία: 19 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ

Τουλάχιστον 19 άμαχοι, ανάμεσά τους οκτώ παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερ σε αεροπορικές επιδρομές των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των Ρώσων συμμάχων τους στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τον έλεγχο στην περιοχή έχουν οι τζιχαντιστές,
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα τέλη Αυγούστου ανακοινώθηκε εκεχειρία από τη Μόσχα για τη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, αλλά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συνεχίζει να αναφέρει σποραδικές μάχες και βομβαρδισμούς που έχουν σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους.

Σήμερα, εννέα άμαχοι, εκ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιδρομές στο χωριό Μπαλιούν, στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Παράλληλα, τέσσερις άμαχοι, μεταξύ τους ένα παιδί, σκοτώθηκαν σε ρωσικές επιδρομές στο γειτονικό χωριό Αλ-Μπάρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μέσα σε ένα τοπίο τσιμεντένιων ερειπίων και κατεστραμμένων κτιρίων, ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε διασώστες της οργάνωσης Λευκά Κράνη να απομακρύνουν με φορείο στο Αλ-Μπάρα το άψυχο σώμα ενός θύματος τυλιγμένο σε κουβέρτα.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν επίσης πέντε άμαχοι, μεταξύ τους τρία παιδιά, που σκοτώθηκαν σε επιδρομές της συριακής αεροπορίας σε χωριό στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ, ανέφερε το Παρατηρητήριο, προσθέτοντας ότι ένα ακόμη παιδί σκοτώθηκε σε επιδρομή των κυβερνητικών δυνάμεων σε άλλο χωριό στο νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας.

Το Παρατηρητήριο, το οποίο διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφόρησης στη Συρία, προσδιορίζει αυτούς που πραγματοποιούν τις επιδρομές από τον τύπο του αεροσκάφους και των πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται, τον τόπο του πλήγματος και το σχέδιο πτήσης.

Η επαρχία Ιντλίμπ ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), που είναι το πρώην συριακό παρακλάδι της αλ-Κάιντα. Η περιοχή αυτή καθώς και γειτονικές περιοχές των επαρχιών του Χαλεπίου, της Χάμας και της Λαττάκειας συνεχίζουν να διαφεύγουν στο μεγαλύτερο μέρος τους από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ.

Συνεχίζονται οι σποραδικοί βομβαρδισμοί

Στις περιοχές αυτές υπάρχουν επίσης και άλλες μικρές οργανώσεις τζιχαντιστών και ανταρτών που έχουν αποδυναμωθεί.

Από τα τέλη Απριλίου έως τα τέλη Αυγούστου, η περιοχή σφυροκοπήθηκε αδιάκοπα από τον συριακό στρατό, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας. Σχεδόν χίλιοι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους την περίοδο αυτή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ περισσότεροι από 400.000 εκτοπίστηκαν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Παρά την εκεχειρία που ανακοινώθηκε στα τέλη Αυγούστου, το Παρατηρητήριο κάνει λόγο για σποραδικούς βομβαρδισμούς που έχουν σκοτώσει περισσότερους από 200 άμαχους.

Τον Οκτώβριο ο Μπασάρ αλ-‘Ασαντ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την επαρχία μετά την έναρξη του πολέμου το 2011 τονίζοντας ότι η μάχη της Ιντλίμπ είναι καθοριστική για τον τερματισμό του πολέμου.

Από το 2011, η σύγκρουση στη Συρία μετρά ήδη 370.000 και πλέον νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συμμαχία της Μέκκας: Το «όχι» του Τραμπ που ενεργοποίησε τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν για τις επιθέσεις των Χούθι
Εμπνευσμένη από το ΝΑΤΟ η Συμμαχία των τριών χωρών - Τα «κενά» στη συμφωνία της Σαουδικής Αραβίας με τις ΗΠΑ και η απογοήτευση του Σαουδάραβα πρίγκιπα από την στάση του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ ποζάρουν μετά την υπογραφή της κοινής αμυντικής συμφωνίας
Ενεργοποιείται η Συμμαχία της Μέκκας: Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3, προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς πολίτες στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε εγρήγορση
Σαουδική Αραβία 92
Η σύζυγος του Νικολάς Μαδούρο, Σίλια Φλόρες, «έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά» λέει ο γιος του
Ο Μαδούρο Γκέρα αποκάλυψε επίσης ότι η Φλόρες υπέστη αναπνευστικό επεισόδιο αφού οι αρχές της φυλακής χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να ελέγξουν έναν καβγά μεταξύ δύο κρατουμένων
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες
Τραγωδία στη Σενεγάλη: Μητέρα και ο 4χρονος γιος της σκοτώθηκαν όταν τους καταπλάκωσε ο τοίχος του σπιτιού τους λόγω των πλημμυρών
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις - Φόβοι για περισσότερα θύματα και πιθανή αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Πλημμύρες στη Σενεγάλη