Πέμπτη, 13 Ιουν.
32oC Αθήνα

Συρία: Φρίκη στην Ρας αλ-Άιν – Η στιγμή που η Τουρκική αεροπορία χτυπά αμάχους – video

Συρία: Φρίκη στην Ρας αλ-Άιν – Η στιγμή που η Τουρκική αεροπορία χτυπά αμάχους – video

Ο Ερντογάν μπορεί να ονομάζει την επιχείρηση στην Συρία “πηγή Ειρήνης”, ωστόσο οι εικόνες που μεταδίδονται μαρτυρούν… το εντελώς αντίθετο.

Κι αυτό γιατί οι άμαχοι σκοτώνονται κατά δεκάδες από τις Τούρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους στην Συρία, κάτι που δυστυχώς φαίνεται και στα βίντεο που βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας.

Μέσα σε όσους θεωρεί “τρομοκράτες” ο Ερντογάν φαίνεται πως είναι άμαχοι και δημοσιογράφοι. Γιατί ένα κονβόι απο τέτοιους χτυπήθηκε στην περιοχή Ρας αλ-Άιν από επιδρομή της τουρκικής αεροπορία. Τουλάχιστον δέκα πολίτες σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι εικόνες από το σημείο είναι φρικιαστικές

Μάλιστα δημοσιογράφος κατέγραψε και την στιγμή που βόμβα χτυπά το σημείο, σκορπίζοντας παντού αίματα και πτώματα.

“Οι συνάδέλφοί μας είναι νεκροί”

«Βρισκόμασταν στην φάλαγγα κούρδων αμάχων που στόχευσαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στο Ρας αλ-Άιν. Η ομάδα μας είναι καλά, αλλά συνάδελφοί μας είναι νεκροί», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Στεφανί Περές, δημοσιογράφος της France Télévisions χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για έναν νεκρό δημοσιογράφο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα ή την εθνικότητά του.

Η Τουρκία και οι συμμαχικές της δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στην βόρεια Συρία για να απωθήσουν από την τουρκοσυριακή μεθόριο τις δυνάμεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία θεωρείται από την Αγκυρα «τρομοκρατική οργάνωση».

Σε διάστημα πέντε ημερών, τουλάχιστον 104 κούρδοι μαχητές, καθώς και περί τους εξήντα άμαχοι έχουν σκοτωθεί κατά τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παρατηρητηρίου. Οι συγκρούσεις έχουν προκαλέσει την έξοδο 130.000 ανθρώπων, σύμφωνα με

Τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν συνολικά σήμερα στην βόρεια Συρία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις