Κόσμος

Συρία: Νεκρός ανώτερος ηγέτης της αλ Κάιντα από τον αμερικανικό στρατό

Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε ένα ανώτερο ηγέτη της αλ Κάιντα, τον Αμπντούλ Χαμίντ αλ-Ματάρ σε μια επίθεση με drone στη Συρία χθες Παρασκευή, τόνισε ο εκπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης του αμερικανικού στρατού (Centcom), ο διοικητής Τζον Ρίγκσμπι.

«Η εξόντωση αυτού του ανώτερου ηγέτη της Αλ Κάιντα θα διαταράξει την ικανότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να σχεδιάζει περαιτέρω και να εξαπολύσει επιθέσεις σε όλο τον κόσμο απειλώντας Αμερικανούς υπηκόους, τους εταίρους μας και αθώους αμάχους», δήλωσε ο Ρίγκσμπι.

Η επιδρομή έρχεται δύο ημέρες μετά από μια επίθεση εναντίον ενός αμερικανικού στρατιωτικού φυλακίου στη νότια Συρία. Ο εκπρόσωπος της Centcom δεν διευκρίνισε αν η αμερικανική επιδρομή έγινε ως αντίποινα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκρήξεις συγκλόνισαν το νότιο Ιράν - Τραυματίες από ζημιές σε κτίριο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, 4 νεκροί στην πόλη Αχβάζ
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε πως οι πληροφορίες που διακινούνται στα social media, σύμφωνα με τις οποίες διοικητής του ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης στοχοθετήθηκε στην έκρηξη είναι «εντελώς ψευδείς»
Πολυκατοικία
Νέες φωτογραφίες από τον «σκοτεινό» φάκελο του Επστάιν δείχνουν τον πρίγκιπα Άντριου πάνω από γυναίκα που είναι ξαπλωμένη στο πάτωμα
Τα emails του χρηματιστή με τον πρίγκιπα Άντριου και τον Έλον Μασκ, οι Ρωσίδες και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα του Μπιλ Γκέιτς
Φωτογραφία από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ 13