Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Συρία: Οι Κούρδοι ανταπέδωσαν τα πλήγματα της Τουρκίας, αναφέρει το Anadolu

Συρία: Οι Κούρδοι ανταπέδωσαν τα πλήγματα της Τουρκίας, αναφέρει το Anadolu
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Οι Κούρδοι φαίνεται πως έκαναν πραγματικότητα τις απειλές τους και απάντησαν στις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, εκτοξεύοντας πύραυλο που προσγειώθηκε στην τουρκική επαρχία Κιλίς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από συριακό έδαφος και προσγειώθηκε στην Κιλίς, στην επαρχία που βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. 

Όπως ανέφερε το Anadolu, ο πύραυλος έπεσε κοντά σε συνοριακό φυλάκιο και από την έκρηξη τραυματίστηκαν 3 άνθρωποι, ένας Τούρκος στρατιώτης και 2 αστυνομικοί. Ωστόσο, δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα σήμερα, οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είπαν πως θα ανταπέδιδαν τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε η Τουρκία τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (20.11.2022).

«Οι επιθέσεις αυτές από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις δεν θα μείνουν αναπάντητες», ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και όπως φαίνεται από αυτά που μεταδίδει το Anadolu, έκαναν πράξη τα λόγια τους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε στον – μέχρι στιγμής – απολογισμό του ότι έχουν πεθάνει 31 άνθρωποι από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να κάνει λόγο για 89 νεκρούς και καταστροφές σε καταφύγια και αποθήκες πυρομαχικών.

Σόου Ερντογάν και Ακάρ για την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε την εντολή για την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία, αφού τον ενημέρωσε ο Χουλουσί Ακάρ για αυτή, παρουσιάζοντάς του και τους αντίστοιχους χάρτες της επιχείρησης «Γαμψό Ξίφος», σε ένα σόου που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος στις κάμερες.

Ο Ερντογάν φαίνεται να κάθεται στην κεφαλή ενός τραπεζιού και παρατηρεί τους χάρτες μπροστά του, ενώ ο Ακάρ του αναλύει πώς θα γίνει η επίθεση των τουρκικών δυνάμεων. Στην αίθουσα παρίστανται και στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις