Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συρία: Παίρνουν… θέσεις οι Ρώσοι στη Ντούμα

Συρία Ρωσία

Συρία ώρα μηδέν και φαίνεται πως όλοι οι “παίκτες” παίρνουν σιγά – σιγά τις θέσεις τους. Ήδη, η Ρωσία έστειλε άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας να αναπτυχθούν στη Ντούμα.

Βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως δεν αποκλείεται η επίθεση στη Συρία να γίνει τις επόμενες ώρες… Και πλέον, μοιάζει ο χρόνος να μετρά αντίστροφα.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης (12.04.2018) το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria μετέδωσε ότι άντρες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας αναπτύσσονται στην πόλη Ντούμα. Στην πόλη όπου το περασμένο Σάββατο (07.04.2018) το καθεστώς Άσαντ κατηγορείται ότι εξαπέλυσε ακόμα μία επίθεση με χημικά κατά αμάχων.

Η επίθεση αυτή ήταν που έγινε η αφορμή για να ξεκινήσει η συζήτηση και εν τέλει η… προετοιμασία μιας επίθεσης κατά του συριακού καθεστώτος. Μια επίθεση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

“Είναι οι εγγυητές της νομιμότητας και της τάξης στην πόλη,” ανέφερε σχετικά το ρωσικό υπουργείο.

Ρωσία: Υπό τον έλεγχο του Άσαντ η Ντούμα

Οι άνδρες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας αναπτύσσονται στη Ντούμα λίγες ώρες αφού το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του Άσαντ ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο στην πόλη Ντούμα και κατά συνέπεια όλη την Ανατολική Γούτα.

Η Ντούμα ήταν η τελευταία πόλη όπου είχαν τον έλεγχο αντάρτες, η οργάνωση Τζάις αλ Ισλάμ. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Γιούρι Γεφτουσένκο, μίλησε για ένα «ένα γεγονός-ορόσημο στην ιστορία της Συρίας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις