Κόσμος

Συρία: «Ρωσικά αεροσκάφη παρενόχλησαν αμερικανικά drones» λέει το Πεντάγωνο

Επεισόδιο με αεροσκάφη της της Ρωσίας και drones των ΗΠΑ σημειώθηκε στην Συρία.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας παρενόχλησαν drones που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, και είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε ένα 24ωρο.

«Τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη επέδειξαν επικίνδυνη και μη επαγγελματική συμπεριφορά», ανέφερε ο υποπτέραρχος Αλέξις Γκρίνκεουιτς της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Ρωσικά μαχητικά έριξαν φωτοβολίδες μπροστά στα drones και πέταξαν επικίνδυνα κοντά, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων» αεροσκαφών, ανέφερε ο Αμερικανός ανώτερος αξιωματικός.

Μια ημέρα νωρίτερα, πάντα σύμφωνα με τον υποπτέραρχο, ρωσικά μαχητικά επίσης πέταξαν φωτοβολίδες στην πορεία αμερικανικών MQ-9, ενώ Ρώσος χειριστής ενεργοποίησε τη μετάκαυση των κινητήρων του μπροστά σε ένα από τα drones.

Νωρίτερα φέτος, οι ΗΠΑ κατήγγειλαν ότι ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε εσκεμμένα με τον κινητήρα αμερικανικού drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας την πτώση του. Η Μόσχα αρνήθηκε κάθε ευθύνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φόβοι ότι ο θάνατος του Ελ Μέντσο θα πυροδοτήσει νέο κύκλο αίματος από τα καρτέλ ναρκωτικών σε Ισημερινό και Κολομβία
Στην Κολομβία, ο θάνατος του Ελ Μέντσο θα επηρεάσει άμεσα την οικονομική μηχανή που υποστηρίζει μερικές από τις πιο επικίνδυνες ένοπλες ομάδες της χώρας.
Μεξικό
Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ – Κατηγορείται ότι έδινε κυβερνητικές πληροφορίες στον Έπσταϊν
Μετά τη σύλληψη, η οικογένεια της Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία είχε κατηγορήσει τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσε ότι «επαινούμε τις βρετανικές αρχές για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων»
O Πίτερ Μάντελσον
Η Νέα Υόρκη αντιμέτωπη με χιονοθύελλα «τέρας», μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της πόλης – Απόκοσμες εικόνες
Άνεμοι μέχρι 30 χλμ./ώρα (σε συνδυασμό με πυκνή χιονόπτωση) έπληξαν το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, την Πενσιλβάνια, το Κονέκτικατ, το Ρόουντ 'Αιλαντ και τη Μασαχουσέτη - Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων
Χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη
8