Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Τα… απόρρητα video από τις αερομαχίες με UFO στις ΗΠΑ

Τα… απόρρητα video από τις αερομαχίες με UFO στις ΗΠΑ

Τα μέχρι πρότινος απόρρητα βίντεο από τις «αερομαχίες» αμερικανικών μαχητικών με «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα», με UFO κατά το κοινώς λεγόμενο δηλαδή, αποχαρακτήρισε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Και στη συνέχεια, τα έδωσε στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για τρία βίντεο με UFO. Το ένα δείχνει περιστατικό που έγινε το 2004 και τα άλλα δυο τον Ιανουάριο του 2015, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Τα ίδια βίντεο είχαν διαρρεύσει το 2007 και 10 χρόνια αργότερα.

Τα video με τις αερομαχίες μαχητικών με UFO δόθηκαν στη δημοσιότητα καθώς το Πεντάγωνο έκρινε ότι δεν αποκαλύπτονται ευαίσθητες πληροφορίες.

Το πρώτο περιστατικό, το 2004, είχε καταγραφεί, σύμφωνα με τους New York Times στον Ειρηνικό. Δύο πιλότοι μαχητικών σε μια εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας κλήθηκαν να διερευνήσουν ένα μη αναγνωρισμένο αεροσκάφος το οποίο το ναυτικό είχε παρακολουθήσει επί εβδομάδες.

Βρήκαν ένα επίμηκες αντικείμενο μήκους περίπου 12 μέτρων να αιωρείται περίπου 15 μέτρα πάνω από το νερό και το οποίο ξεκίνησε μια γρήγορη ανάβαση, καθώς οι πιλότοι το προσέγγιζαν, προτού πετάξει μακριά. «Επιτάχυνε με ταχύτητα που δεν έχω ποτέ ξαναδεί», είπε ένας από τους πιλότους στην εφημερίδα. Είπε επίσης ότι το αντικείμενο διάνυσε ταχύτητα σχεδόν 100 χλμ σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Στα δυο βίντεο από το 2015 υπάρχουν πλάνα με σκούρα αντικείμενα που κινούνται ταχύτατα στον αέρα.

Το ένα από αυτά, ενώ τρέχει φαίνεται να αρχίζει να περιστρέφεται στον αέρα. «Φίλε, αυτό είναι ένα drone» ακούγεται ο πιλότος ενώ ένα άλλο άτομο αναφέρει ότι «βλέπει έναν ολόκληρο στόλο από αυτά». «Κινούνται όλα κόντρα στον άνεμο που έχει ταχύτητα 120 κόμβους στα δυτικά. Κοίτα αυτό το πράγμα φίλε, περιστρέφεται» λέει ο πρώτος πιλότος.

Στο δεύτερο βίντεο του 2015, ένα αντικείμενο φαίνεται από ψηλά να επιταχύνει πάνω από τον ωκεανό. «Τι στο καλό είναι αυτό;» ακούγεται ο πιλότος να λέει.

Πέντε πιλότοι του Ναυτικού που εντόπισαν τα αντικείμενα το 2015 δήλωσαν στους New York Times το 2017 ότι είχαν μια σειρά από αλληλεπιδράσεις με μη αναγνωρισμένα αεροσκάφη στη διάρκεια εκπαιδευτικών αποστολών το 2014 και 2015 στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, από τη Βιρτζίνια μέχρι τη Φλόριντα.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι η επίσημη δημοσίευση των βίντεο στοχεύει να απαντηθούν ερωτήσεις σχετικά με τη γνησιότητά τους. «Το υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει τα βίντεο για να ξεκαθαρίσει οποιεσδήποτε παρανοήσεις από το κοινό για το κατά πόσο το υλικό που κυκλοφορεί είναι αληθινό ή έαν υπάρχει κάτι περισσότερο για τα βίντεο», είπε, συμπληρώνοντας ότι τα «εναέρια φαινόμενα εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως “μη αναγνωρισμένα”».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις