Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα… πήρε ο Έλον Μασκ: Φασιστικοί οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού

Τα… πήρε ο Έλον Μασκ: Φασιστικοί οι περιορισμοί λόγω κορονοϊού

Έπαθε Τραμπ ο Έλον Μασκ και δεν του αρέσει καθόλου η σύσταση «μείνετε σπίτι» εξαιτίας του κορονοϊού. Και αφού χαρακτήρισε «φασιστικούς» τους περιορισμούς, ζήτησε να δώσουν πίσω «στο λαό την αναθεματισμένη ελευθερία του.

Τα σχόλια του Έλον Μασκ, διευθύνοντος συμβούλου της Tesla τις ανακοινώσεις της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων πως είχε κέρδη για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο, κάτι που αιφνιδίασε πολλούς επενδυτές, καθώς άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες επλήγησαν από τη μείωση της ζήτησης και την υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας εργοστασίων.

Με εντολή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το εργοστάσιο της Tesla στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια σταμάτησε να λειτουργεί από τις 24 Μαρτίου, ενώ οι εντολές για παραμονή στο σπίτι ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαΐου.

Μάλλον αυτό ήταν που δεν άρεσε στον Έλον Μασκ. Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων, ο ιδρυτής της εταιρίας είπε πως δεν γνωρίζει πότε θα μπορέσει η Tesla να επαναλάβει την παραγωγή της στην Καλιφόρνια και χαρακτήρισε την εντολή για παραμονή στο σπίτι «σοβαρό κίνδυνο» για τις επιχειρήσεις.

«Το να λέει κάποιος ότι δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους και ότι θα συλληφθούν αν το κάνουν, αυτό είναι φασιστικό. Αυτό δεν είναι δημοκρατικό, αυτό δεν είναι ελευθερία. Δώστε πίσω στον λαό την αναθεματισμένη ελευθερία του!», είπε ο Έλον Μασκ.

Ο Μασκ δήλωσε ακόμη πως ενώ άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων προχωρούν σε μειώσεις, η Tesla αυξάνει τις επενδύσεις της. Έκανε γνωστό πως η Tesla μπορεί να ανακοινώσει μέσα σ’ έναν έως τρεις μήνες την τοποθεσία ενός νέου εργοστασίου της στις ΗΠΑ.

Tesla στα… ύψη

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο κατά 8,8% φθάνοντας τα 871 δολάρια. Η κερδοφορία της Tesla ανακοινώθηκε μία μόλις ημέρα αφού η ανταγωνίστριά της Ford Motor Co, που έχει την έδρα της στο Ντιτρόιτ, ανέφερε ζημιά 2 δισεκ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο και προέβλεψε ότι θα χάσει άλλα 5 δισεκ. το τρέχον τρίμηνο, καθώς η πανδημία του κορονοϊού πλήττει τη ζήτηση.

Η Tesla παράγει ένα κλάσμα των αυτοκινήτων που παράγουν οι ανταγωνιστές της, όμως έχει πολύ μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία η οποία βασίζεται σε προσδοκίες για πολύ μεγάλη ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις