Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τα τελευταία λόγια του Τζαμάλ Κασόγκι: Πάρτε τη σακούλα από το κεφάλι μου!

REUTERS

– Συγκλονιστικές αποκαλύψεις λίγα 24ωρα μετά τη δήλωση Ερντογάν πως την ηχογράφηση της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι έχουν πέντε κράτη!
– Εκλιπαρούσε τους δολοφόνους να βγάλουν πλαστική σακούλα από το κεφάλι του!
– Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το θάνατό του και τα τελευταία λόγια του αποκαλύπτει η εφημερίδα Sabah

«Πνίγομαι… Πάρτε αυτή τη σακούλα από το κεφάλι μου, είμαι κλειστοφοβικός». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο ερευνητής της τουρκικής εφημερίδας Sabah, Nazif Karaman.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου. Ακόμη και σήμερα, περισσότερο από έναν μήνα μετά, το πτώμα του δεν έχει βρεθεί.

Η αποκάλυψη της Daily Sabah για το ποια ήταν τα τελευταία του λόγια έρχεται μόλις λίγα 24ωρα αφού ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαίωσε ότι η δολοφονία του έχει καταγραφεί σε ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία έχουν δοθεί στη Σαουδική Αραβία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι πέθανε από ασφυξία όταν οι δολοφόνοι του του έβαλαν μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι, δήλωσε στη Al Jazeera ο επικεφαλής των ερευνητών της Daily Sabah, Nazif Karaman, επικαλούμενος ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο μέσα από το σαουδαραβικό προξενείο την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που επικαλείται ο Karaman, όλα διήρκεσαν επτά λεπτά. Κατά τον ίδιο, οι 15 πράκτορες που φέρονται να ευθύνονται για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόκι, κάλυψαν το χώρο με πλαστικά πριν διαμελίσουν το πτώμα του 59χρονου δημοσιογράφου.

Ο Karaman προανήγγειλε επίσης ότι σύντομα η Daily Sabah θα δημοσιεύσει φωτογραφίες με τα ειδικά εργαλεία που είχαν μαζί τους οι Σαουδάραβες πράκτορες και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να δολοφονηθεί ο Κασόγκι. Θα δημοσιεύσει επίσης μέρος των ηχογραφήσεων που αποτυπώνουν τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Σαουδάραβα δημοσιογράφου!

“Ο Ερντογάν παίζει πολιτικά παιχνίδια”

Ο Ερντογάν, που το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο Παρίσι για τους εορτασμούς της συμπλήρωσης 100 ετών από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, συζήτησε το θέμα της δολοφονίας Κασόγκι με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Πριν φτάσει στη γαλλική πρωτεύουσα είχε κάνει τις δηλώσεις για το ποιοι είναι ενήμεροι για τις ηχογραφήσεις αυτές. Αλλά ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας φρόντισε (με 48 ώρες καθυστέρηση βέβαια) να τον διαψεύσει. Η Γαλλία, υποστήριξε ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, δεν έχει στην κατοχή της ηχογραφημένα ντοκουμέντα που να συνδέονται με την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι όσο μπορεί εκείνος να γνωρίζει.

Ο Γάλλος ΥΠΕΗ υποστήριξε σε συνέντευξή του στο France 2 ότι απ΄ό,τι γνωρίζει κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος ψεύδεται, ο Λε Ντριάν απάντησε: “σημαίνει ότι παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι υπό αυτές τις συνθήκες”.

Με πληροφορίες από Al Jazeera και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις