Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: Ένας νεκρός και 6 τραυματίες ο αναθεωρημένος απολογισμός του μακελειού στο εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ από 14χρονο δράστη

Ταϊλάνδη: Ένας νεκρός και 6 τραυματίες ο αναθεωρημένος απολογισμός του μακελειού στο εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ από 14χρονο δράστη
Reuters

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο περιστατικό με πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο απολογισμό των αρχών της Ταϊλάνδης.

Σημειώνοντας ότι ο πρώτος απολογισμός που έκανε λόγο για τρεις νεκρούς ήταν λανθασμένος, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν στο περιστατικό με πυροβολισμούς που συνέβη νωρίτερα την Τρίτη 3 Οκτωβρίου σε πολυτελές εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ.

«Αρχικά μιλήσαμε για τρεις θανάτους, αλλά στην πραγματικότητα μόνο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γουθάνα Σρετάναν, επικεφαλής του κέντρου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ταϊλάνδης.

Ως γνωστόν, η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο ένοπλο και σύμφωνα με ανάρτησή της στα social media πρόκειται για έναν 14χρονο, που σκόρπισε τον πανικό και τον θάνατο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Thai PBS είχε μεταδώσει ότι οι τραυματίες ήταν πέντε.

Δείτε στο βίντεο κάμερας ασφαλείας τη στιγμή της σύλληψης του ενόπλου: 

 

Η Κεντρική Υπηρεσία Ερευνών της Ταϊλάνδης ανάρτησε μία φωτογραφία στη σελίδα της στο Facebook ενός άνδρα που υποστηρίζει ότι είναι ο ύποπτος ένοπλος.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σρέθα Θαβίσιν εξέφρασε την ανησυχία του για το περιστατικό.

Φωτογραφία του Reuters από το σημείο της επίθεσης:

«Είμαι ενήμερος για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Siam Paragon και έχω διατάξει την αστυνομία να διερευνήσει το θέμα. Κυρίως ανησυχώ για τη δημόσια ασφάλεια», έγραψε στο X πρώην Twitter.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις