Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 5 νεκροί από τις πλημμύρες

Ταϊλάνδη: Τουλάχιστον 5 νεκροί από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες στη βόρεια Ταϊλάνδη, όπου οι αρχές προειδοποιούν πως προβλέπονται νέα κακοκαιρία σήμερα, εν μέσω της περιόδου του μουσώνα.

Ξαφνική πλημμύρα στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στην επαρχία Παγιάο στην Ταϊλάνδη, η οποία γειτονεύει με το Λάος, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 33 τραυματίστηκαν εξαιτίας πλημμυρών σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας ετοιμάζεται για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις. Το υπουργείο Εσωτερικών κήρυξε συναγερμό σε 32 επαρχίες, ανάμεσά τους αυτή της πρωτεύουσας Μπανγκόκ (κεντρικά) και του Πουκέτ (νότια).

Πάνω από 62.000 κατοικίες υπέστησαν ζημιές σε όλη την Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια της περιόδου του βροχών, διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το 2011, πάνω από 800 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο, στις χειρότερες πλημμύρες εξαιτίας του μουσώνα έπειτα από δεκαετίες στο βασίλειο.

Η περίοδος του μουσώνα (Μάιος-Οκτώβριος) φέρνει σφοδρές βροχές κάθε χρόνο, ωστόσο επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει πως υπάρχει κίνδυνος να γίνουν πολύ πιο εκτενείς οι κακοκαιρίες εξαιτίας της απορρύθμισης του κλίματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις